Van, aki nem szereti a tojást, van, aki nem tartja egészségesnek és akad olyan is, aki allergiás rá. A jó hír az előbbiek számára, hogy finom, krémes majonéz készíthető a tojás mellőzésével is.
Az avokádó, napraforgómag vagy görög joghurt segít abban, hogy kevés kalóriát tartalmazó, azonban mégis konzisztens majonézt készíthessünk.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Az alábbi receptek különlegesek, elvonatkoztatnak a megszokott bolti termékektől, ízvilágukban is különlegesek. Ha kipróbálod valamelyiket közülük egyből beleszeretsz és örök búcsút veszel a kereskedelemben kapható tartósítószerekben dúskáló termékektől.
Nézzünk 4 egészségesebb majonéz receptet:
1. Dr. Oz majonéz receptje:
Hozzávalók: 3 evőkanál ecet, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, 2 evőkanál dijoni mustár, 500 gramm görög joghurt.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Elkészítés: Keverjük össze az ecetet a mustárral, sóval és mézzel, majd fokozatosan adjuk hozzá a görög joghurtot, és keverjük krémesre egy habverővel.
2. Avokádó majonéz recept:
Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1-2 teáskanál dijoni mustár, egy kevés méz, egy csipet só, 1 teáskanál citromlé, egy kis kurkuma
Elkészítés: Törjük össze az avokádót egy villával, és jól keverjük el egy mixer segítségével a többi összetevő.
3. Kesúdió majonéz recept:
Hozzávalók: 2 marék kesudió (használat előtt áztassuk vízben egy napig), 1/4 teáskanál kurkuma, 2 evőkanál dijoni mustár, egy kis só, kevés méz, 1 evőkanál citromlé vagy ecet.
Elkészítés: A hozzávalókat jól turmixoljuk össze, és annyi vizet keverjünk hozzá, hogy elég krémes legyen a masszánk.
4. Karfiol majonéz recept:
Hozzávalók: 2 csésze főtt karfiol, 1/2 csésze napraforgómag, 1-2 teáskanál dijoni mustár, egy csipet só, kevés méz, 1 evőkanál citromlé, kurkuma.
Elkészítés: Használat előtt a napraforgómagot áztassuk vízben egy-két órán keresztül, majd tegyük a turmixgépbe, öntsünk hozzá egy kevés vizet, és készítsünk krémes masszát belőle. Majd turmixoljuk hozzá a többi összetevőt is. Ha nem elég krémes adhatunk hozzá egy-két kanál olíva olajat.