KezdőlapReceptekA legfinomabb joghurtos rétes receptje - könnyen és gyorsan elkészül

A legfinomabb joghurtos rétes receptje – könnyen és gyorsan elkészül

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mutatunk egy rendkívül ízletes és üdítő receptet egy joghurtos réteshez, ami tökéletes lehet számodra, ha már unod az almás, túrós, vagy sütőtökös változatokat.

Sok kezdő szakács tart az ehhez hasonló rétestészta receptektől a különböző rétegek textúrájának kombinálása miatt, pedig ez a sütemény tökéletes siker lehet akár hétvégén, akár egy olyan hétköznapon, amikor nincs túl sok tennivalód, vagy amikor vendégeket vársz.

Hozzávalók:

  • 500 g rétestészta;
  • 1,5 kg zsíros joghurt (ne használj zsírszegény joghurtot);
  • 10-12 tojás;
  • 200-250 g cukor (ízlés szerint);
  • 1 citrom héja;
  • 1 vaníliarúd vagy egy kevés vaníliaesszencia;
  • mazsola;
  • Kandírozott narancshéj;
  • 1 evőkanál búzadara;
  • 100 g vaj;
  • 1 csipet só;

Elkészítés:

Verd fel a tojásokat egy csipet sóval, és tedd félre, amíg a tésztával foglalkozol. Vajazd ki a tepsit, és helyezz el benne 2 réteslapot, amit szintén megkensz az olvasztott vajjal. Keverd össze a joghurtot a tojással, cukorral, mazsolával, búzadarával és az ízesítésre szolgáló vaníliával, citrom- és narancshéjjal, és egy merőkanállal oszlasd el a réteslapokon.

Erre jöhet 2 újabb réteslap, majd újra a tejfölös massza, egészen addig, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg rétestésztát szintén kend meg az olvasztott vajjal. Miután megsült, hagyd hűlni 15-20 percet, majd szórd meg porcukorral. Tálaláskor adhatsz még hozzá mazsolát, vagy egy kevés tehéntúrót is.

Néhány hasznos megoldás a recepthez

Minden egyes réteslap réteget meg kell kenni olvasztott vajjal, mielőtt rákerülne a joghurtos keverék.

A búzadara azért kerül bele, hogy felszívja a felesleges nedvességet, és biztosítsa a krémes állagot. De egy evőkanálnál többet ne tegyünk hozzá, mert kiszárítja a süteményt.

Ne adjunk hozzá túl sok ízesítőszert, hogy ne keveredjen benne túl sok íz. Elég, ha csak citromhéjat és vaníliát vagy rumesszenciát használunk, de nem kell mindhármat egyszerre.

A vanília kiemeli és fokozza a többi ízt, különösen a gyümölcsös aromákat. A kandírozott narancshéj is különleges ízt adhat a süteménynek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet