KezdőlapReceptekA legfinomabb piskóta receptje

A legfinomabb piskóta receptje

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Mivel süteményből nem vagyok otthon, vagyis nem szeretem az édességet, és nem is nagyon tudok készíteni, ezért nagy ritkán, ha valamilyen gyümölccsel bélelt piskótát akarok készíteni, akkor is meg kell nézzem a receptet. Így akadtam rá a tökéletes piskóta receptjére. És igen, bevált. Kell néha az embernek ilyen, ha csak nincs megáldva kreatív fantáziával, vagy egy százéves kézről-kézre öröklődött családi recepttel.

piskota

A piskóta egy jó dolog, hiszen sok mindenhez fel tudod használni alapként, nem kell más hozzá csak egy kis gyümölcs vagy krém, és máris tökéletesnek tűnő vasárnapi sütit tudsz varázsolni. Ezt a receptet megjegyezni sem nehéz, hiszen csak hatosból és egyesből áll.

Hozzávalók:

  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 6 púpozott evőkanál liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csipet só

Elkészítés: Verjük jó kemény habbá a tojások fehérjét egy edénybe, majd egy másikban keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, a sütőporral és a sóval. A lisztet keverjük bele a tojássárgás tálba, majd ezután a tojások habját óvatosan, hogy ne törjön össze, keverjük bele az egészbe. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe. Akkor lesz kész, ha megszúrjuk egy villával, és nem ragad rá a tészta, vagy amikor a teteje aranybarnára sül. Míg megsül, ne nyitogassuk folyton a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet