Ízletes, könnyen elkészíthető, kevés hozzávaló szükséges, egészséges, és ráadásul igen hatékony gyulladáscsökkentő.
Vegetáriánus és húsevők egyaránt fogyaszthatják, igen magas a tápértéke és a vitamintartalma. Lássuk, mi is ez a finomság!
Ha egy kis fehérjével szeretnéd dúsítani, nyugodtan adhatsz hozzá vékony csíkokra vágott csirkemellet, tofut, vagy szójakockákat.
Íme, a recept!
Hozzávalók:
- 2 teáskanál kókuszolaj;
- 1 teáskanál köménymag;
- 1 apróra vágott hagyma;
- 3 paradicsom meghámozva és kockára vágva;
- 1 közepes fej karfiol (előtte párold meg, és nyomkodd szét villával);
- 1 piros paprika apróra vágva;
- 1 csésze vékony csíkokra vágott kelkáposzta;
- 2 teáskanál gyömbér krém;
- 1 teáskanál köménypor;
- 1 teáskanál koriander por;
- 1 teáskanál kurkuma por;
- 1 doboz kókusztej;
- 1 teáskanál tengeri só;
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld;
Elkészítés:
1. Egy közepes méretű fazékban 30 másodpercig melegítsd a kókuszolajat.
2. Add hozzá a köménymagot, a hagymát, a paradicsomot, és folyamatosan kavargasd, míg a paradicsom kissé összeesik és pépesedni nem kezd.
3. Ezután a többi hozzávalót is keverd bele, majd fedd le, és lassú tűzön párold 15 percig. Ötpercenként kevergesd meg egy kicsit.
4. Merd kis tálkákba a levest, várj, míg egy kicsit kihűl, hiszen forrón elvesznek az ízek, majd edd meg.
Tápértéke: 204 kalória, 24 g zsír, 20 g telített zsír, 0 mg koleszterin, 6 gramm rost, 6 gramm fehérje, 18 gramm szénhidrát, 588 mg nátrium.