Igazán finom ízkombináció sül ki az alma, cukkini és csokoládé keverékéből. A cukkinit szinte bármilyen tökkel helyettesíthetjük. Most, hogy lassan sütőtök szezon van, használjuk ki, és készítsünk egy merész, de finom desszertet.
Hozzávalók: 250 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 3 tojás, 125 ml olaj, 125 ml cukrozatlan almaszósz (3 almából), 300 g cukor, 1 reszelt cukkini, 2 teáskanál vanília eszencia, 125 g apróra vágott étcsokoládé.
Elkészítés: A három almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, majd pároljuk 15 percig, és utána turmix segítségével pépesítsük össze. Használhatunk boltban kapható cukormentes almaszószt is. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy formát béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztához egy tálban először keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, sót és fahajat. Egy másik tálban keverjük el a tojást, olajat, almaszószt, cukrot, a reszelt cukkinit és a vanília kivonatot.
Ehhez fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, majd a végén adjuk hozzá az étcsokoládét. Majd töltsük a tepsibe, és addig hagyjuk sülni kb. egy órán keresztül. Mielőtt kivennénk a formából, hagyjuk teljesen kihűlni.