Egy kiló cseresznye vagy meggy gyümölcshöz egy kiló kristálycukrot számoljunk. A gyümölcsöket kimagozzuk és ezután rászórjuk a cukrot.
Másnapig állni hagyjuk, közben meg-meg rázogatjuk, hogy a cukor elolvadjon. Következő nap egy dl víz hozzáadásával oda tesszük főni. Addig főzzük, ameddig jól össze nem állt a gyümölcs. Ezután üvegekbe tesszük és dunszt alatt száraz melegben tartjuk, pár napig.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Ha cseresznye vagy meggy szörpöt szeretnénk készíteni, akkor a felfőtt gyümölcsöt leszűrjük. A megmaradt sziruphoz tetszés szerint adagolhatunk még cukrot. Tíz percig még főzzük, majd üvegekbe töltve dunszt alatt tartjuk.