KezdőlapReceptekCseresznye és meggy dzsem

Cseresznye és meggy dzsem

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy kiló cseresznye vagy meggy gyümölcshöz egy kiló kristálycukrot számoljunk. A gyümölcsöket kimagozzuk és ezután rászórjuk a cukrot.

Másnapig állni hagyjuk, közben meg-meg rázogatjuk, hogy a cukor elolvadjon. Következő nap egy dl víz hozzáadásával oda tesszük főni. Addig főzzük, ameddig jól össze nem állt a gyümölcs. Ezután üvegekbe tesszük és dunszt alatt száraz melegben tartjuk, pár napig.

Ha cseresznye vagy meggy szörpöt szeretnénk készíteni, akkor a felfőtt gyümölcsöt leszűrjük. A megmaradt sziruphoz tetszés szerint adagolhatunk még cukrot. Tíz percig még főzzük, majd üvegekbe töltve dunszt alatt tartjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet