Együnk virágot!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mi nők szinte már közhelyesen imádunk virágot kapni. Minden férfi tudja, hogy, ha valami balhé volt otthon, vagy túl sok időt időzött a munkahelyén (?) a legjobb dolog, amit csak tenni tud ilyenkor, gyorsan beugrik a sarki virágoshoz, és a legnagyobb csokrot kéri. Ennél már csak az nagyobb siker, hogyha a virág mellé vacsorát is kapunk.

bodza-bundaban
Bodza bundában – A szerző felvétele

De mi van akkor, hogyha kettő az egyben érkezik? A hatás önmagáért beszél…

Vegyük hát számba, súgva fakanálforgató férfi ismerőseinknek, azokat a virágokat, amelyek ehetőek, és könnyen békülős vacsora, vagy évfordulós ebéd készíthető belőlük:

Muskátli: májustól októberig virágzik, ezért elegendő időnk lesz kipróbálni, kísérletezgetni. Lekvárhoz, szószokhoz, pudinghoz, piskótákhoz adagolhatjuk.
Tök és uborkavirág: több nemzet körében kedvelt virág. A franciák tucatjával árulják a piacokon a cukkini virágot. Palacsintatésztában kisütve ízletes.
Bodza: aktuális kedvence számos embernek, kiváló szörp készül belőle. Az ínyencebbek kipróbálhatják a sűrű palacsintatésztába forgatott bodzavirágot is.
Levendula: használhatjuk házi befőzésű lekvárokhoz, szörpökhöz. Süteményekhez pedig készíthetünk illatozó levendulás porcukrot: kávédarálóban őröljük finomra a cukrot és a levendulát együtt.
Rózsa: lekvárt, gyümölcskocsonyát, szörpöt készíthetünk belőle, de ínycsiklandozó íze lesz a sült csirkének, hogyha sütés előtt a bőre alá rózsaszirmokat tömünk. Bónuszként pedig apróra zúzott rózsaszirom-törmelékkel szórjuk meg. A rózsaszirmot kandírozhatjuk is, kiváló édesség vagy ajándék lesz belőle.
Kakukkfű: szárítva teaként kiváló meghűlésre és köhögés csillapítására. Fűszerkeverékek aromás adaléka lehet. Frissen pedig húsok, sültek ízesítésére használjuk. A kakukkfűről szóló cikkünket ITT olvashatod.
Árvácska: teához keverve vizelethajtó és vérnyomás csökkentő hatása van. Szórhatjuk salátákhoz, torták és sütemények díszítésére is kiváló.
Sarkantyúvirág: a virágok íze az édes borséra emlékeztet, sajtokkal, salátákkal fogyasztják.
Hibiszkusz: nagy a C-vitamin tartalma. Teaként, szörpként használhatjuk. A mexikói konyhában szárítva fűszerként is használják, kipróbálhatjuk.
Akácvirág: magas energiatartalmú, nem ajánlott túl nagy mértékben fogyasztani, de palacsintatésztába forgatva kiváló csemege lesz belőle. Szórjunk rá porcukrot, de anélkül köretnek, húsok mellé is tálalhatjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet