Mi nők szinte már közhelyesen imádunk virágot kapni. Minden férfi tudja, hogy, ha valami balhé volt otthon, vagy túl sok időt időzött a munkahelyén (?) a legjobb dolog, amit csak tenni tud ilyenkor, gyorsan beugrik a sarki virágoshoz, és a legnagyobb csokrot kéri. Ennél már csak az nagyobb siker, hogyha a virág mellé vacsorát is kapunk.

De mi van akkor, hogyha kettő az egyben érkezik? A hatás önmagáért beszél…
Olvasd el ezt is: Egy anya levele felnőtt gyerekéhez, amit mindenkinek el kellene olvasnia: „Bocsáss meg, hogy már nem lehetek számodra az, aki egykor voltam”
Vegyük hát számba, súgva fakanálforgató férfi ismerőseinknek, azokat a virágokat, amelyek ehetőek, és könnyen békülős vacsora, vagy évfordulós ebéd készíthető belőlük:
Muskátli: májustól októberig virágzik, ezért elegendő időnk lesz kipróbálni, kísérletezgetni. Lekvárhoz, szószokhoz, pudinghoz, piskótákhoz adagolhatjuk.
Tök és uborkavirág: több nemzet körében kedvelt virág. A franciák tucatjával árulják a piacokon a cukkini virágot. Palacsintatésztában kisütve ízletes.
Bodza: aktuális kedvence számos embernek, kiváló szörp készül belőle. Az ínyencebbek kipróbálhatják a sűrű palacsintatésztába forgatott bodzavirágot is.
Levendula: használhatjuk házi befőzésű lekvárokhoz, szörpökhöz. Süteményekhez pedig készíthetünk illatozó levendulás porcukrot: kávédarálóban őröljük finomra a cukrot és a levendulát együtt.
Rózsa: lekvárt, gyümölcskocsonyát, szörpöt készíthetünk belőle, de ínycsiklandozó íze lesz a sült csirkének, hogyha sütés előtt a bőre alá rózsaszirmokat tömünk. Bónuszként pedig apróra zúzott rózsaszirom-törmelékkel szórjuk meg. A rózsaszirmot kandírozhatjuk is, kiváló édesség vagy ajándék lesz belőle.
Kakukkfű: szárítva teaként kiváló meghűlésre és köhögés csillapítására. Fűszerkeverékek aromás adaléka lehet. Frissen pedig húsok, sültek ízesítésére használjuk. A kakukkfűről szóló cikkünket ITT olvashatod.
Árvácska: teához keverve vizelethajtó és vérnyomás csökkentő hatása van. Szórhatjuk salátákhoz, torták és sütemények díszítésére is kiváló.
Sarkantyúvirág: a virágok íze az édes borséra emlékeztet, sajtokkal, salátákkal fogyasztják.
Hibiszkusz: nagy a C-vitamin tartalma. Teaként, szörpként használhatjuk. A mexikói konyhában szárítva fűszerként is használják, kipróbálhatjuk.
Akácvirág: magas energiatartalmú, nem ajánlott túl nagy mértékben fogyasztani, de palacsintatésztába forgatva kiváló csemege lesz belőle. Szórjunk rá porcukrot, de anélkül köretnek, húsok mellé is tálalhatjuk.