KezdőlapReceptekFinomság délutánra: papanasi

Finomság délutánra: papanasi

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egyszerű elkészíteni, és hát voltaképpen az a legfontosabb, hogy nagyon finom. Magyarul talán úgy is lehetne lefordítani, hogy kalapos tehéntúrós fánk. Aki szeret egy kicsit a konyhában sürögni-forogni, biztosan megörül a következő receptnek.

papanasi-afonyalekvar

A hozzávalók:

szükségünk lesz 250 gramm zsíros tehéntúróra, 150 gramm lisztre, 1 tojásra, 2 kanál búzadarára, két kanál cukorra, a sütéshez olajra, 1 citrom reszelt héjára, tejfölre, egy csomag sütőporra, egy csipet sóra, valamint áfonyalekvárra, de bármilyen más ízletes lekvár is megteszi.

Ezután következhet az elkészítés:

a tehéntúrót keverjük össze a cukorral, a liszttel, a tojással, a búzadarával, a citromhéjjal, a csipet sóval, a sütőporral és egy pár csepp citromlével, amíg egy puha, könnyen formálható masszát nem kapunk. Ezután kis golyókat formálunk, majd egy kanállal mélyedést készítünk, úgy, hogy kicsípünk belőlük. Az innen kapott tésztából még egy kisebb gombócot formázunk, ez lesz a papanasi kalapkája. Ezután jöhet a sütés, nagy mennyiségű forró olajban kell kisütni őket. Miután kissé kihűltek, akkor a nagyobb fánk mélyedésébe tesszük a dzsemet, majd a tejfölt, után már csak rá kell helyezni a kis kalapkákat. Jó étvágyat!



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet