KezdőlapReceptekÉtelekFürjtojásos csirkés egyebfasírt - ha idén húsvétkor mást sütnél

Fürjtojásos csirkés egyebfasírt – ha idén húsvétkor mást sütnél

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ha valaki nem rajong annyira a bárány húsért, akkor nyugodtan készítheti a húsvéti hagyományos ételeket csirkéből vagy pulykából is. Az alábbi csirke egybefasírt fürjtojással készül, nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 400 gramm csirkemáj
  • 300 gramm csirke zúza és szív
  • 8 fürjtojás
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 3-4 csirke tojás
  • 2 gerezd zöld fokhagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor zöld kapor
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • ¼ teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors.

Elkészítés:

A csirke szerveket serpenyőben készítjük elő, közben a tojásokat főzzük keményre, a zöldeket tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

Először a csirke szerveivel kell foglalkozni. Jól tisztítsuk meg a zsírtól és a bőrtől, majd vágjuk ketté. Tegyük őket egy tálba, és öntsünk rá hideg vizet, és hagyjuk őket 10-15 percig, hogy megalvadjon bennük a vér. Miután már nem csöpög belőlük a vér, vágjuk kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, és pirítsuk meg benne a szervdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a zöldhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A kaprot és a petrezselymet vágjuk apróra, és főzzük meg a 8 fürjtojást, majd hámozzuk meg.

Törjünk három nyers tojást egy tálba, és keverjük össze egy csipet sóval és borssal. A csirke szerveket ismét feldaraboljuk, és egy tálban összekeverjük a zöldekkel. Adjuk hozzá a nyers tojásos keveréket, és jól keverjük össze a hozzávalókat.



Kapcsoljuk be a sütőt 200 Celsius fokra, majd tegyünk sütőpapírt egy klasszikus tortaformába.

A töltelék keverék felét terítsük el a serpenyőben, erre helyezzük el a 8 főtt fürjtojást, két hosszanti sorban. Óvatosan nyomkodjuk meg a tojásokat, hogy félig belekerüljenek a keverékbe, majd tegyük rá a keverék másik felét, és egyenletesen simítsuk el.

Egy tálkában verjünk fel egy nyers tojást, és kenjük be vele a massza tetejét. Tegyük a tálcát a sütőbe, és 200 Celsius fokon 30-40 perc alatt süssük szép aranybarnára. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tegyük át egy tálcára, és vágjunk szép egyenletes szeleteket belőle.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet