KezdőlapReceptekÉtelekGrillezett sajtos avokádó

Grillezett sajtos avokádó

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az avokádót leginkább krém formájában fogyasztjuk, de ha valami igazi ínyencségre vágyunk, próbáljuk ki a grillezett avokádót.

avocado

Igazán finom, és amellett, hogy a vendégeket le tudjuk venni a lábukról vele, még az egészségre is számos jótékony hatással rendelkezik. Jelentős telített zsírsavtartalma, és számos A-, E-, B és C-vitamint, káliumot, foszfort és vasat tartalmaz. Ha valaki koleszterin problémákkal küzd, fogyasszon rendszeresen avokádót, hiszen csökkenti a koleszterinszintet.

A grillezett avokádó egy különleges eledel, de nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Válasszunk félkemény, de inkább puhább avokádókat, hogy könnyedén ki tudjuk belőle szedni a magokat.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül,
  • 2 kiskanál só,
  • 28 g reszelt sajt,
  • aprított friss koriander,
  • tejföl.

Elkészítés: Vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki belőle a magot és hámozzuk meg. Keverjük össze az olajat a citromlével, majd kenjük be vele az avokádót, és a vágott felét sózzuk meg. Tegyük a grillre, és addig forgassuk, míg mind a két fele aranybarnára nem sül. Közben készítsünk a sajtból, a korianderből és a tejfölből egy szószt, és ebből kanalazzunk a félbevágott avokádókba. Tegyük vissza a grillre az avokádót, a vágott felével felfele, majd fedjük le egy kicsit, míg megsül benne a sajtos szósz is. Ha elkészült, vegyük le a grillről, és szórjuk meg még egy kicsit korianderrel. Tálalhatjuk önmagában, grillezett zöldségekkel vagy akár párolt rizzsel is.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet