KezdőlapReceptekÉtelekHívjuk meg a szomszédot töltött cukkinivirágra!

Hívjuk meg a szomszédot töltött cukkinivirágra!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy ideje szemezek a cukkini élénksárga virágával, hiszen köztudott, hogy a mediterrán országok egyik kedvenc nyári csemegéje, mi pedig jórészt rá sem nézünk. Kevesen tudják, hogy a cukkinivirág ehető, könnyedén elkészíthető, és ráadásul finom is.

Fotó: lilahangya.blogspot.ro
Fotó: lilahangya.blogspot.ro

Hogyha kertünkben sokadjára virágzik már az idén a cukkini, vagy a szomszéd udvaráról kandikálnak át az aranysárga szépségek, ne szégyelljük, nyugodtan kérjünk tőle pár darabot. Néha a piacokon is érdemes nyitott szemmel járni, mert egy-két árusnál azért érdekességként fellelhető a cukkini virága is. Üzletekben ne keressük, ne foguk találni!

Bár elsőre bizarrnak tűnik, hogy cukkini virágot nassolni hívjunk meg vendégeket, de higgyék el, megéri. Egészen biztosan mindenkit le tudunk nyűgözni vele.

Szerezzünk be minél több virágot, de ha lehet fejenként legalább négy darabot. Bánjunk óvatosan velük, mivel nagyon törékenyek! Óvatosan nyissuk ki a szirmokat, rázogassuk ki a bele ragadt bogarat, port. Ezután szedjük ki a bibéket, mossuk is át nagyon gyengéden, majd itassuk le papírtörlővel.

Készítsünk egy sűrű palacsintatésztát, majd óvatosan mártsuk bele a virágokat, és süssük ki forró olajban. Ha nem akarunk sokat bíbelődni velük, fogyaszthatjuk akár nyersen is, vékony csíkokra vágva, tálalás előtt salátákhoz, tésztákhoz keverve. Az igazán ínyencek töltött cukkinivirágot is készítenek, ez egy kicsit bonyolultabb, de megéri. Habzsák segítségével krémsajt alapú masszát nyomjunk a virágok közé, majd óvatosan csavarjuk össze a szirmok végeit, öntözzük meg olívaolajjal, és mehet pár percre a sütőbe, míg ropogósra nem sül.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet