KezdőlapReceptekHogyan készítsünk otthon tejfölt?

Hogyan készítsünk otthon tejfölt?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A tejföl a mindennapi háztartást, sütés-főzés egyik elengedhetetlen tartozéka. De nem mindegy, hogy melyik fajtát használjuk. Óriási a kínálat az üzletekben, a drágától az olcsóig, a biotól a kevésbé egészségesig. A legjobb megoldás az lehet, ha otthon mi magunk készítjük el a mindig friss és egészséges tejfölünket.

tejfol

Hozzávalók: 1 liter tej, 450 gr tejföl

Elkészítés: A tejet forraljuk fel, majd hagyjuk kissé lehűlni, és keverjük bele a már kész, bolti tejfölünket. Egy kézi habverővel addig keverjük míg teljesen csomómentes lesz, és hagyjuk állni egy napig szobai hőmérsékleten megaludni. A kész tejföl teteje egy sokkal zsírosabb réteg lesz, amit külön leszedhetünk. Ezt a folyamatot nevezzük beoltásnak. Az alsó réteg krémesebb, „egészségesebb”, hígabb és soványabb lesz. Íze kellemes, szinte olyan lesz, mint a házi tejföl. Attól függően, hogy éppen mire akarjuk használni, fogyasszuk a zsírosabb vagy zsírszegényebb változatát. Ha megmarad, akkor azt felhasználhatjuk „alapnak” a következő adag készítéséhez.

Tipp: Olcsó és természetes: készítsünk növényi tejfölt

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet