KezdőlapReceptek„Így kell séf módjára rántottát készíteni” - a titkos hozzávaló a tökéletesen...

„Így kell séf módjára rántottát készíteni” – a titkos hozzávaló a tökéletesen légies tojásrántottához

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mi sem finomabb, mint a hétvégi ágyban felszolgált reggeli – ha azt a párod készíti el. Nem kell túlbonyolítani, egy egyszerű omlett is megteszi, amennyiben az kellő odafigyeléssel és még több szeretettel készül. Ki szeretnéd próbálni? Csak az alapvető konyhai készségeidet kell bevetned, a tökéletes receptet egy séf állja: ő mindig így készíti a tojásrántottát, és még sosem vallott vele kudarcot!

Ez minden idők legkedveltebb reggelije, amihez általában csak három egyszerű hozzávaló szükséges. Olcsó és viszonylag gyorsan, könnyen elkészíthető étel, amit a leglustább vasárnap reggelen is lazán összeüthetsz a szeretteidnek.

Amint említettük, általában három fő összetevő kell hozzá: a tojás, egy kevés tej és egy púpozott kanál vaj. A séf azonban egy olyan tippet osztott meg, amit neked is ki kell próbálnod!

A közösségi médiában megjelent bejegyzés egy új dimenzióba emeli a tojásrántotta elkészítését: a séf egy különleges hozzávalót említ, amivel felcsigázhatod az ízlelőbimbóidat, és elgondolkodsz majd azon, hogy eddig ez miért is nem jutott soha az eszedbe? Ráadásul ez az extra összetevő szintén olcsó, és a rántotta olyan könnyed és légies lesz tőle, mint a felhők!

A séf, aki állítólag a londoni Fallow étteremben dolgozik, a TikTok-on mutatta be a „titkos” receptet. „Így kell rántottát készíteni, mint egy séf” – vezette fel a videó tartalmát, miközben hozzá is látott a munkafolyamathoz, ami azóta vírusként terjed a világhálón.

@fallow_restaurant Happy Saturday! Here’s how to make scrambled eggs like a chef. 🙌 #scrambledeggsrecipe #cheflife🔪 #londonrestaurantscene ♬ Safe and Sound Capital Cities – Jake Krantz



„Minimum három tojás, vagy ha hozzám hasonlóan mohók vagytok, akkor öt” szükséges hozzá. A tojásokat egy tálba törve sózzuk, borsozzuk, adunk hozzájuk egy kis tejet, és alaposan felverjük. Ezt követően egy kanál vajat felhevítünk a serpenyőben: „csodálatos, pörkölt barna vajat fogunk készíteni. Finom diós íze lesz. Ha a vaj szép barna, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojásokat” – részletezi a lépéseket a séf.

És ezután következik a titkos hozzávaló, ami extra-légiessé és különlegessé teszi ezt a hétköznapi reggelit. Mielőtt a tojás teljesen elkészülne, a konyhafőnök ismét leveszi a tűzről a serpenyőt, és egy nagy adag crème fraîche-t (egy bizonyos főzőtejszín-fajtát) ad hozzá.

Nem luxuscikk, pár száz forintért kapható bármelyik szupermarketben. Ezt addig keveri a tojáshoz, míg az állaga kellően krémes és könnyű lesz. Az ételt ezután egy kis fekete borssal és sriracha mártással koronázza meg, egy pirítóson tálalva.

„Így kell séf módjára rántottát készíteni” – zárja a videóját a séf. A konyhaszaki láthatóan meggyőzte a követőit, ugyanis a tippjére ragadozóként csaptak le a felhasználók.

Sokan kommentálták, hogy ez lesz a reggeli, amit biztosan ki fognak próbálni a következő hétvégén, annyira ínycsiklandónak tűnik. Míg volt, aki már le is tesztelte, és a háláját fejezte ki a séfnek: „Most készítettem el, és irreális volt”!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet