KezdőlapReceptekLevesekÍgy készíts „szuper-könnyű” és aromás krémlevest 30 perc alatt, mindössze 2 összetevőből!

Így készíts „szuper-könnyű” és aromás krémlevest 30 perc alatt, mindössze 2 összetevőből!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az őszben minden szépség megvan, amire az emberi lélek vágyik, a megannyi színben pompázó tájaktól kezdve a zamatos termésekig, melyek illata belengi az otthonunkat.

A varázslat azonban megszűnni látszik, amikor az ablakunkon át egy beszürkült, esős, hűvös nap köszönt ránk újra, és újra. De erre valók a jó receptek és a finom, fűszeres illatok, melyek képesek bearanyozni a legszürkébb hétköznapokat is.

Egy szuper-könnyen elkészíthető egészséges és ízletes levest ajánlunk most a figyelmedbe, ha kedvet kapsz egy kis otthoni kényeztetésre. Mi sem esik jobban az esős, hűvös délutánokon egy átmelegítő, tápláló, finoman illatozó, krémes levesnél!

30 perc alatt kész, és mindössze 2 hozzávalóból áll.

Sokan azért félnek a (krém)levesektől, mert meggyőződésük, hogy bonyolult folyamat elkészíteni őket. De az igazság az, hogy ennél egyszerűbb és egészségesebb főtt fogást el sem tudnánk képzelni.

Gyakorlatilag addig meg is van, míg te veszel egy forró zuhany és kényelmes otthoni viseletbe bújsz, vagy éppen lenyomod a napi edzést. Chloe Ting, fitneszedző és YouTube-sztár ezt be is bizonyítja.



„Ez egy nagyon finom étel: a krémes sütőtökleves annyira egészséges és szuper egyszerű elkészíteni. Dobj egy kis sütőtököt a sütőbe, végezz egy gyors edzést, majd gyere vissza a konyhába, és dobd be a sült sütőtököt a zöldségleveslével együtt a turmixgépbe. És viola, kész a vacsora!” – nyilatkozta az influenszer.

Chloe a következő banális hozzávalókból készíti el ezt az őszi-téli ínyencséget: egy kisebb sütőtök fele és 600 g zöldségalaplé. Természetesen só és bors is jár bele, ízlés szerint.

Extra hozzávalóként pedig jövet hozzá egy evőkanál kókuszjoghurt, a plusz selymességért. A fitneszguru azt is elárulta, hogy ehhez az ételhez japán sütőtököt szeret használni, de valójában bármilyen fajta remek választás.

Első lépésként, melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Mosd meg a sütőtököt, és vágd darabokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a darabokat, és told be forró sütőbe félórára, vagy amíg a tök teljesen puha nem lesz (könnyen átszúrható egy villával).

Ha megvan, a forró sütőtököt a zöldségalaplével együtt dobd a turmixgépbe, és pürésítsd csomómentesre (botmixerrel is remekül működik). Ha már teljesen sima és krémes az állaga, ízesítsd sóval és borssal, ízlés szerint.

Természetesen a sűrűségét te szabályozod: ha nem szereted a túl krémeset, tölts bele több alaplevet. Utolsó lépésként pedig, ha van otthon, és egy kis extra selymességre vágysz, adj hozzá egy kis kókuszjoghurtot. Jó étvágyat!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet