Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hogy készül a legjobb krumplipüré? – Csak add hozzá ezt a hozzávalót, és már meg is van!

A krumplipüré banálisan egyszerű ételnek tűnik, de ez egyáltalán nem így van, ha tudod, milyen hozzávalókra van szükséged, hogy még finomabb és egészségesebb legyen az étel.

Íme, így készül a legjobb krumplipüré:

  • 6 közepes krumpli;
  • fél kanál só;
  • 3 evőkanál zsíros vaj;
  • fél csésze forró tej;
  • 2 evőkanál tejföl;
  • só, bors ízlés szerint;

Így készül:

Használjunk piros héjú burgonyát, amely nem szív magába sok vizet. A könnyebb feldolgozás érdekében, vágjuk a krumplit nagyobb kockákra. Tegyük fel főni a sóval. Egy villa segítségével ellenőrizzük, mennyire főtt át a krumpli. Vigyázat, nem szabad túlfőzni.

Szűrjük le a vizet, de a burgonyát hagyjuk a főzőedényben, mert a hő segít, hogy megőrizze a megfelelő állagot. Adjuk hozzá a tejfölt és a vajat, alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a forró tejet. Ne használjunk mixert vagy turmixgépet, mert ragacsos lesz tőle a püré, erre a célra kialakított eszközökkel törjük össze a krumplit.

Na és most jön a hab a tortán: a gyömbér. Igen, a krumplipürét ezzel az egészséges fűszerrel kell ízesíteni.

Hagyjuk állni a pürét körülbelül 5 percig tálalás előtt, hogy a gyömbér kellőképpen aromatizálja az ételt. Ezután már tálalhatjuk is a köretet, amely így már nem a megszokott, banális krumplipüré, hanem valami sokkal különlegesebb, a gyömbérnek köszönhetően. Jó étvágyat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!