A brownie nem egy magyar találmány, de annyira finom tud lenni, hogy sok család vasárnapi asztalára belopta magát. Gyorsan el lehet készíteni, különleges, hiszen kívül ropogós, belül pedig omlós puha, ezért pedig sokan imádják. A következő recept különlegessége az, hogy áfonya is jár bele.

Hozzávalók: 6 egész tojás, 300 g vaj, 250 g cukor, 40 dkg áfonya, 20 dkg cukor (az áfonyaszószhoz), 400 g 50-60%-os csoki, 220 g liszt, 1 késhegynyi só, 1 csipet szódabikarbóna
Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vajjal jól keverjük el, míg fehér habos nem lesz. Ezt a műveletet végezhetjük kézzel, de akár botmixerrel is. Az áfonyát adagoljuk hozzá a 20 dkg cukorhoz és főzzünk belőle sűrű szószt.
Kavargassuk folyamatosan, a művelet körülbelül húsz percnyi időt vesz fel. Utána vízgőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd kavarjuk hozzá az előzőleg kevert krémbe, és adagoljuk hozzá az áfonyaszószt is. Keverjük hozzá az egészhez a lisztet, a sót és legvégül a szódabikarbónát is.
A masszát öntsük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe, húsz percre sülni. Szúrjuk meg egy villával, a brownie kívül ropogós, belül pedig puha kell legyen.