Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A humusz ősidő óta kedvelt és tápláló keverék Közel-Keleten. A növényi pástétom azóta a világ minden tájára eljutott, fogyasztják vegetáriánusok és húsevők egyaránt. Nézzük, hogyan készítsünk fehér babból humuszt.

humusz

Szükségünk lesz fehér babra, olívaolajra, krémsajtra, tejfölre, egy kevés hagymára, citromlére, és persze egy turmixgépre.

Ha konzerv babot használunk, mielőtt elkezdenénk a keverést, főzzük legalább 5 percig, hogy átmelegedjen. Megközelítőleg 500 gramm babra lesz szükségünk, hogy egy négytagú család jól tudjon lakni.

A babot szűrjük le alaposan, adjunk hozzá 3-4 evőkanál olívaolajat, 100 gramm krémsajtot és 2-3 evőkanál tejfölt. Tegyünk bele még egy fél apróra vágott hagymát, egy evőkanál citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd addig turmixoljuk, míg krémes állagú lesz.

A bab sokkal hamarabb felszívja a hozzávalókat, ha enyhén langyos még, és így a humusz állaga is krémesebb lesz. Fogyaszthatjuk pirítóssal, zöldhagymával vagy retekkel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!