Magyar étel szinte nem létezik Erős Pista nélkül. Ismerek olyat is, aki nem csak a gulyás, levesek és húsételek ízesítőjeként használja, hanem a reggeli szalámis kenyeret is megkeni vele.
Azért, hogy ne kelljen a boltban vásároljuk, készítsük el inkább otthon. Nem ördöngösség, ráadásul sokkal egészségesebb. És már a sikerélmény megéri, hiszen mi magunk készíthetjük el a világ legfinomabb Erős Pistáját.
Hozzávalók: paprika (csípős és édes), só
Elkészítés: Készíthetünk édes Erős Pistát is azok kedvéért, akik nem kedvelik a csípős ízt, de tudjuk, hogy mindenképpen a csípős az igazi. Vagy keverhetjük is, az édes paprikához adjunk egy-két darab csípőset.
A paprikákat alaposan mossuk meg, távolítsuk el a szárukat, a magházát viszont hagyjuk benne. Vágjuk félbe vagy negyedbe és húsdarálón őröljük le magostól együtt. A masszához keverjünk sót, kilónként 20 dkg-ra lesz szükségünk.
Jól keverjük össze, majd tegyük alaposan kimosott üvegekbe. Így, tartósítószer nélkül is korlátlan ideig eláll.