Mi magyarok, még sok más nemzethez hasonlóan imádjuk a tejfölt. Számos ételhez használjuk ízesítésként, és gyakorlatilag mindig akad a hűtőben egy kis tejföl.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Kinek melyik a kedvence? Van aki a soványabbra esküszik, mások pedig csak a sűrű, zsíros tejfölt hajlandóak megvenni. De mennyivel jobb, ha mi készítjük el otthon, könnyedén, és csupán két alapanyag szükséges a finomság elkészítéséhez.
Lássunk hozzá, és készítsünk gyorsan habkönnyű francia tejfölt, vagyis creme fraiche-t. Hasonló a mi tejfölünkhöz, kissé savanykás ízű, és zsírtartalma legalább 35 százalékos. Az alábbi videóban az összes mozdulat, hozzávaló és elkészítési konyhatitok benne van.
Keverjünk össze másfél bögre heavy creame-et, azaz 36%-os, vagy ennél több tejzsírt tartalmazó tejszínt. Ezután egy fél bögre tejfölt is adjunk hozzá, töltsük bele egy jól záródó üvegbe, és 24 órán át hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Ez idő alatt jól megvastagszik, kavarjuk jól meg, majd tegyük a hűtőbe szintén 24 órára.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád