Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy egyszerű és nagyon hatékony megoldás a fenti problémára, nem más, mint a kapros uborkasaláta!

Hozzávalók:

  • 3-4 friss uborka;
  • 1 kötés friss kapor;
  • 2 evőkanál olívaolaj;
  • citromlé;
  • só;
  • bors.

Az elkészítés módja:

– Mossuk meg az uborkát és szeleteljük fel. Lehetőleg ne hámozzuk meg, mert a héja fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz;

– vágjuk apróra a kaprot;

– keverjünk össze egy tálba a hozzávalókat (só, bors, és citromlé ízlés szerint), és máris fogyasztjuk a friss salátát.

Milyen előnyei vannak a kapros uborkasaláta fogyasztásának?

Az uborka hidratál, segíti a vesekő feloldódását és a szervezet méregtelenítését;

A kapor vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ösztönzi az emésztést és szabályozni fogja az anyagcserét, harcolva a puffadással, valamint a kimerültség érzésével. Ezenkívül a kapor magas kalciumtartalommal rendelkezik, és segít megelőzni az csontritkulást!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!