KezdőlapReceptekLevesekÍme a legfinomabb gulyásleves

Íme a legfinomabb gulyásleves

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ma úgy döntöttem, hogy valami egészen magyaros ízeket fogok asztalra rakni, így bukkantam rá a levesek királynőjére, a gulyáslevesre. Be kell vallanom nem csalódtam benne, annak ellenére, hogy kissé időigényes az elkészítése (40 perc az előkészítés, amihez még hozzájön a 2 és fél óra főzés).

Mi kell hozzá:

60 dkg marhahús
5 dkg zsír
5 krumpli
3 vöröshagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
2 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 fél zeller, levéllel együtt
köménymag, bors, só
1 tojás
liszt

Lássunk hozzá:

Tisztítsuk meg a marhahúst, majd vágjuk kockákra. A hagymát szintén felkockázzuk és beletesszük egy edényben, amiben már előzőleg megolvasztottuk a zsírt. A hagymát üvegesre pároljuk, majd jöhet hozzá a kockára vágott marhahús. Ezután kerül hozzá a pirospaprika, majd egy kis időre rá, miközben a húst jól megforgattuk ebben a hagymás-paprikás zsírban, hozzáadjuk a héjától megfosztott paradicsomot és paprikát. Ezek után jöhetnek a fűszerek. Akár egyben is, de aki nem szereti az “tea golyót” is használhat hosszá, vagy akár vászonba is belecsavarhatja, hogy csak az íze kerüljön a levesbe. Ha ezzel is megvagyunk jöhet hozzá a só és a víz, éppen annyi, hogy ellepje, ami elpárolog azt úgyis pótoljuk.
A főzés felénél, amikor a hús félig puha hozzáadjuk a többi zöldséget és a krumplit. Hagyjuk, hogy minden jó puhára főjön. Ekkor jön hozzá a csipetke.
A tojást és a lisztet elkeverjük, egészen addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. Ezután a forrásban lévő levesbe beleszaggatjuk a nokedliket. Pár percig lassú tűznél főzzük, és már kész is a finom leves.
Tejföllel, forrón tálaljuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet