Mivel az idei év gyógynövénye a citromfű, kertek, ablakpárkányok, fűszeresek borulnak citromfű áradatba. Egyre több citromfüves receptről, ételről-italról és gyógymódról hallhatunk, számtalan formában próbálhatjuk és alkalmazhatjuk ezt az illatos csodaszert.

Készítsük el az egyik legfinomabb változatát a citromfüves pesztót. Kenhetjük pirítósra, de húsok pácolásához, halak sütéséhez is kiváló ízfokozó.
Hozzávalók:
- 20 dkg friss citromfű,
- 10 dkg friss petrezselyem,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg kesudió,
- 10 dkg reszelt parmezán,
- olívaolaj,
- 1 citrom leve, só, fekete bors
Elkészítés: A petrezselymet, kesudiót, citromfüvet és a fokhagymát tegyük bele az aprítóba és jól vágjuk össze, majd keverjünk hozzá egy kevés olajat, keverjük hozzá a parmezánt, és még egy keveset aprítsuk össze az egész masszát. Majd tegyük egy befőttes üvegbe, öntsük egy csepp olívaolajat még a tetejére majd fedjük le. A hűtőben egy héten keresztül tárolhatjuk, de a fölösleges adagot le is fagyaszthatjuk.