Ez a finomság nem hizlal, teljesen diétás, és ráadásul egészséges is. A nevéből ítélve nem tűnik olyan étvágygerjesztőnek, de nagyon finom, percek alatt elkészül. Kicsitől nagyig mindenki imádni fogja!
Hozzávalók: 3 ek kávédarálóban őrölt lenmag, 6 ek glutenix vagy gluténmentes lisztek keveréke, pl rizsliszt, keményítő, kölesliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt, kókuszliszt, kb 1 dl kókusztej, 3 ek kókuszreszelék, kb 2-3 ek kókuszolaj olvasztva, vanília aroma, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, 3 ek nádcukor.
Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük el egy tálban, majd formázzunk belőlük a tenyerünkben golyókat, és azokat lapítsuk ki egy villa segítségével. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 190 fokon, körülbelül fél óra alatt süssük őket aranybarnára. A még meleg kekszek tetejét tálalás előtt megkenhetjük tejkaramella szósszal.