A tojás kapott hideget meleget is: egyesek szerint nem egészséges sokat enni belőle, ha koleszterin problémáink vannak, mások pedig egy igazán szükséges és elengedhetetlen tápláléknak tartják. A tojás semmiképp ne iktassuk ki étrendünkből, fogyasszunk, hiszen finom és ezernyi felhasználási módja van.

Készítsünk gyorsan tojáskrémet, az egész család kedvence lehet!
Hozzávalók:
- 4 darab keményre főtt tojás,
- 3 kocka kenősajt, vagy juhtúró,
- só, bors,
- paprika,
- 2 szál újhagyma
Elkészítés: A hagymákat vágjuk nagyon apróra, majd egy tálban nyomkodjuk szét a tojások sárgáját villával, és keverjük el a túróval vagy sajtokkal. A tojások fehérjét vágjuk nagyon apró kockákra, vagy reszelhetjük is, és ezt is adagoljuk a masszához. Ha nem lenne elég krémes a keverékünk adhatunk hozzá egy teáskánál olívaolajat vagy tejfölt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjünk hozzá egy késhegynyi édes pirospaprikát is. Hűtőben tárolva három-négy napig fogyaszthatjuk, pirítósra kenve, retekkel mennyei reggeli, vacsora lehet belőle.