Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A banán már-már hétköznapi, de egyik legközkedveltebb gyümölcseink közé fog tartozni. Amellett, hogy mindig kéznél van, elérhető árban tudjuk megvásárolni, és egészséges is.

banan-leves

Tele van B-vitaminnal, káliummal és magnéziummal, ezért akik stresszes ülő munkát folytatnak, fogyasszanak minél több banánt. De nagy a pektintartalma is, így segít az emésztés normalizálásban, és fogyókúrás ételek kiegészítője lehet. Ha már meguntuk a húslevest, készítsünk banánlevest.

Hozzávalók: 1 banán, 2 dl tej, 200 milliliter tejszínt, egy fél citrom levét, vaníliás cukor, fahéj, és tejszínhab.

Elkészítés: ez egy nagyon könnyű leves, az is nekifoghat, aki soha életében nem főzött még. Ezt a levest nem kell főzni. Mossuk meg jól a banánt, majd karikázzuk bele a turmixedénybe, és a hozzávalókkal turmixoljuk össze. Mikor kész van, töltsük ki egy tálkába, szórjuk a tetejére fahéjat és tegyük a hűtőbe egy tíz percre állni. Tálaláskor adjunk hozzá egy kevés tejszínhabot, és néhány papírvékony banánkarikát. Ha több adagot szeretnénk készíteni, akkor fejenként egy banánt számoljunk, és a hozzávalókat is sokszorozzuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!