KezdőlapReceptekKészítsünk salátás, medvehagymás, fetás pitét

Készítsünk salátás, medvehagymás, fetás pitét

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ez egy igazi nyári ebéd vagy vacsora lehet, nagyon laktató és ráadásul finom is. Készítsük el, az egész család kedvence lehet.

Fotó: bucataras.ro
Fotó: bucataras.ro

Hozzávalók a tésztához: 300 ml meleg víz, 100 ml natúr joghurt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál olívaolaj, 650 g liszt, 1 tasak szárított élesztő

A töltelékhez:
1 fejes saláta, 1 csokor medvehagyma, 1 csipet só, 150-200 gr feta, olaj a sütéshez

Elkészítés: A tésztát sokkal egyszerűbb és könnyebb kenyérdagasztó gépben elkészíteni. Egyenletesen meggyúrja, és nem lehet kétségünk afelől, hogy megfelelő állagú lesz-e. Tegyük a hozzávalókat a gépbe, és hagyjuk, hogy gyúrja össze, majd pihentessük langyos helyen körülbelül húsz percet, hogy meg tudjon dagadni. Közben készítsük el a tölteléket: a salátát és a medvehagymát mossuk meg, vágjuk apróra és sózzuk meg, keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 percet.

A tésztát osszuk el körülbelül 7 egyforma részre, majd nyújtsunk belőle körülbelül egy centis kockákat. Tegyünk a közepébe a töltelékből, adjunk hozzá egy csipet feta sajtot, majd tűrjük ketté a tésztát, és menjünk végig rajta óvatosan a nyújtófával, a széleit pedig jól nyomkodjuk össze, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék. Tegyük egyenként forró olajba őket, és mind a két oldalát süssük aranybarnára.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet