Ez a desszert nem csak jól néz ki, hanem különlegesen finom is. Könnyű elkészíteni, nem telik sok időben, és elég érdekes ahhoz, hogy bármelyik vendéget levegyük a lábáról.

Hozzávalók:
- 300 g zabpehely,
- 300 g fehér liszt,
- 200 g vaj,
- 120 g fehér kristálycukor,
- 120 g barna kristálycukor,
- 2 tojás,
- 1 tasak sütőpor,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- 100 g apróra vágott csokoládé,
- vanília fagylalt, só
Elkészítés: Keverjük el a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat, a sütőport és egy csipet sót. Ezután kanalazzuk hozzá a lisztet, a zabpelyhet és végezetül keverjük bele az apróra vágott vagy reszelt csokoládét.
Sütőpapírral bélelt tepsire formáljunk kis halmokat, laposítsuk el, hogy kerek keksz formát kapjunk, majd süssük erős lángon kb. tíz percig. Mikor megsült és kihűltek kenjük meg az egyiket a vanília fagylalttal, majd ragasszunk a tetejére egy másik zabkekszecskét.
Gyorsan kell enni, mert különben elolvad a fagylalt. Ajánlatos csak annyi kekszet összeragasztani, amennyit éppen megeszünk akkor.