Az alábbi recept több időt vesz igénybe, tehát inkább hétvégére tartogassuk az elkészítését.
A rutinos konyhatündérek biztosan gyorsan megsütik a csokis finomságot, de a kezdők készüljenek inkább rá. Fölösleges kapkodni. Szerezzük be a hozzávalókat, vegyünk egy mély levegőt, indítsuk el a videót, és kövessük nyomon a receptet. Az eredmény fantasztikus lesz, csak türelem kell hozzá.
Hozzávalók a tésztához: 1 ¾ csésze (427 g) liszt, 1 ½ teáskanál só, 3 evőkanál cukrozatlan kakaó, 465 g étcsokoládé, durvára vágva, 1 ½ csésze (337 g) sótlan vaj, 2 ¼ csésze (510 g) kristálycukor, ¾ csésze (168 g) barna cukor, 7 tojás, 3 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a tortaformát.
2. Tegyük a csokoládét és a vajat egy nagy tálba, és tegyük rá egy fazék fortyogó vízre vagy a mikrohullámú sütőben. Addig kevergessük, amíg a csokoládé és a vaj teljesen elolvad, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni egy kicsit.
3. Adjuk hozzá a cukrot, és egy habverő segítségével keverjük, míg teljesen elolvad.
4. Keverjük a tojásokat és a vaníliát össze, majd adjuk hozzá a csokoládé törmeléket. Egy habverővel addig keverjük, míg jól összeáll.
5. Szitáljuk a lisztet, a sót és a kakaót a csokoládés keverékbe. Óvatosan kevergessük, míg jól összeáll.
6. Öntsük a tésztát a kivajazott tepsibe, és süssük kb. 1 óra 20 percet.
7. Hagyjuk kihűlni a sütit teljesen felvágás előtt. De akár két nappal hamarabb is megsüthetjük, és lefagyaszthatjuk.
Krém:
Hozzávalók: 1 csésze (225 g) lágy krémsajt, 10 evőkanál olvasztott vaj, 1 ⅓ csésze barna cukor, 2 teáskanál vanília, 4 evőkanál tej, 1 csésze liszt, 6 csésze porcukor, 1 ⅓ csésze csoki chips.
Elkészítés: a krémsajtot és a vajat keverjük el egy tálban, majd adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliát, majd ezekkel is jól keverjük el. Tegyük a masszához a porcukrot, és egy habverő segítségével dolgozzuk el egyenletesen. Majd hozzáadjuk a lisztet és a csoki chipset. 15 percre tegyük a hűtőbe, hogy megvastagodjon és jól összeálljon. De akár egy nappal hamarabb is elkészíthetjük, hogy megfelelő legyen az állaga.
Most pedig készítsük el a csokoládé ganache-t (ejts:gánázs). Szükségünk lesz 225 gramm 72 %/-os keserű csokoládéra és 1 csésze tejszínre. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott csokoládét. Hagyjuk 3-4 percet álni, majd egy habverővel addig keverjük, míg a csokoládé elolvad. Ezzel díszíthetjük majd a torta tetejét, nyugodtan lecsoroghat az oldalán, így menőbb lesz a süti.