Ezt a céklasalátát rendkívül egyszerű elkészíteni, finom és tápláló, ráadásul mindössze öt hozzávalóra van szükséged, ami általában minden háztartásban megtalálható, vagy ha nem, nagyon könnyű beszerezni.
Hozzávalók:
- 800 gramm cékla;
- 300 gramm olívabogyó;
- 150 gramm majonéz;
- 50 gramm joghurt;
- 3 gerezd fokhagyma;
- Só, bors, ízlés szerint;
Elkészítés:
Mossuk meg a céklát, majd süssük meg, hogy megőrizzük az ízét és a színét egyaránt. Ezután készítsük el a majonézt a klasszikus recept szerint, de ha szeretnénk, bolti majonézt is használhatunk.
Pucoljunk meg és vágjunk apróra 3 gerezd fokhagymát. Várjuk meg, míg a cékla alaposan átsül, majd vágjuk apró kockákra, vagy julienre, azaz gyufaszál méretű darabokra, és adjunk hozzá 2-3 evőkanál joghurtot. Ezután keverjük bele az olívabogyót.
Adjuk hozzá a majonézt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a saláta el is készült. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni éjszakára, majd másnap tetszés szerint még kiegészíthetjük egy-két dologgal a salátánkat, például 1-2 főtt tojással. De adhatunk hozzá főtt, sült vagy bepácolt halat, csirkét, pulykát, marha-vagy disznóhúst, és ropogós krutont is kínálhatunk hozzá.