KezdőlapReceptekÉtelekMajonézes céklasaláta fokhagymával - egy recept, amivel nem lehet hibázni

Majonézes céklasaláta fokhagymával – egy recept, amivel nem lehet hibázni

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ezt a céklasalátát rendkívül egyszerű elkészíteni, finom és tápláló, ráadásul mindössze öt hozzávalóra van szükséged, ami általában minden háztartásban megtalálható, vagy ha nem, nagyon könnyű beszerezni.

Hozzávalók:

  • 800 gramm cékla;
  • 300 gramm olívabogyó;
  • 150 gramm majonéz;
  • 50 gramm joghurt;
  • 3 gerezd fokhagyma;
  • Só, bors, ízlés szerint;

Elkészítés:

Mossuk meg a céklát, majd süssük meg, hogy megőrizzük az ízét és a színét egyaránt. Ezután készítsük el a majonézt a klasszikus recept szerint, de ha szeretnénk, bolti majonézt is használhatunk.

Pucoljunk meg és vágjunk apróra 3 gerezd fokhagymát. Várjuk meg, míg a cékla alaposan átsül, majd vágjuk apró kockákra, vagy julienre, azaz gyufaszál méretű darabokra, és adjunk hozzá 2-3 evőkanál joghurtot. Ezután keverjük bele az olívabogyót.



Adjuk hozzá a majonézt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a saláta el is készült. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni éjszakára, majd másnap tetszés szerint még kiegészíthetjük egy-két dologgal a salátánkat, például 1-2 főtt tojással. De adhatunk hozzá főtt, sült vagy bepácolt halat, csirkét, pulykát, marha-vagy disznóhúst, és ropogós krutont is kínálhatunk hozzá.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet