Vinaigrette
Hozzávalók: 3 kanál pezsgőecet vagy rizsbor, egy kanál Dijon mustár, egy csipetnyi só, egy csésze mogyoróolaj, extra-szűz olívaolaj
Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük egy edényben, és addig kavarjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
Saláta
Hozzávalók: egy kis pancetta, amely kis olajban megpirítunk, majd megszárítunk egy törlőpapíron, hat zellerlevél, felvágva apróra, 170 gramm fehérsajt, szobahőmérsékleten, egy zöldalma, nagyon vékonyra vágva, egy nagy turbolya, vékonyra vágva, 8 levél bazsalikom, apróra zúzva, ¼ csésze őrölt mogyoró, pár levél rukkola, só és bors.
Elkészítés: az összes hozzávalót egy nagy edényben összekeverjük, majd megöntözzük Vinaigrette szósszal. Ha szárazabban szereted a salátát nem kell hozzáadnod a teljes Vinaigrettét.