KezdőlapReceptekParadicsomtorta

Paradicsomtorta

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A paradicsomtorta egy francia paradicsomtorta recept alapján készült kisebb eltérésekkel. Hasonlít a quiche-hez, de ebben az esetben leveles tészta a torta alapja, nem vajas tészta. Kevés alapanyagból, gyorsan előállítható.

Hozzávalók: Egy 24 cm átmérőjű formához 24 dkg leveles tészta, 3-4 db közepes érett paradicsom, 3 tojás, 1 dl tejszín, friss bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 6-8 dkg feta sajt vagy krémfehérsajt (vagy tetszés szerinti sajt), só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A formát kibéleljük a leveles tésztával, villával megszurkáljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot forrásban lévő vízzel leöntjük, majd lehúzzuk a héját vagy csak simán meghámozzuk. Eltávolítjuk a csumáját és felkockázzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított zöldfűszereket, a paradicsom kockákat és belemorzsoljuk a sajtot. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tölteléket a lehűtött leveles tésztára öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. 10-15 perc pihentetés, hűlés után fogyaszthatjuk.

Forrás: izeskalandok.blogspot.com

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet