A világ legegyszerűbb tortareceptjét hoztuk most el, nem kell hozzá nagyobb tehetség és különösebb alapanyag, mégis az egész családot el lehet varázsolni vele. Hamarosan szezonja van a sárgabaracknak, így a különleges aromával és egy puha varázslatos sütivel bárkit elvarázsolhatunk.
Hozzávalók: A tésztához 500 g sima keksz, 250 g vaj, 1 evőkanál barna cukor.
A krémhez: 200 ml tejszín, 200 g mascarpone 4 sárgabarack, 1 teáskanál vanília, 2 evőkanál porcukor. Szükségünk lesz még 10-12 darab babpiskótára.
Elkészítés: Kezdjük rögtön a krémmel, nem nagy ördöngösség: a mascarponet csomómentesen keverjük el a porcukorral. Majd alaposan mossuk meg a kimagozott sárgabarackot, csorgassuk le a vizet róla és turmixoljuk össze. Tegyünk egy keveset belőle a mascarponés krémbe, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliaaromát.
Annyi sárgabarack pürét adjunk hozzá, hogy ne legyen túl híg a krém. Tegyük be a hűtőbe, hogy jól összeálljon, és közben készítsük el az alapot. Törjük össze a kekszet, majd keverjük el a barna cukorral és a vajjal. A masszát osszuk el két részre és formázzunk lapot belőle.
Az alsó lapot kenjük meg a krémmel, amit a hűtőbe tettünk, fektessünk rá pár félbevágott barackot, majd formázzunk rá egy másik lapot és ismét kenjük be a krémmel. Így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére boríthatunk egy réteg piskótát, és pár félbevágott barackot.