KezdőlapReceptekTedd el a fokhagymát télire savanyúságnak - Megőrzi a tápanyagtartalmát és a...

Tedd el a fokhagymát télire savanyúságnak – Megőrzi a tápanyagtartalmát és a jellegzetes ízét is!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha imádod a fokhagymát, mindenképp ki kell próbálnod az alábbi receptet. Fogyaszthatod ételek mellé, de ízesítésre is kiváló. A friss fokhagyma cikkeket úgy zárhatod üvegbe, hogy télen is érezni fogod a természet üde ízét.

Amennyiben hűvös helyen tárolod, akkor jövő nyárig élvezheted az ízét. Télen könnyen ki tudod védeni a fokhagyma segítségével a vírusokat, amely erősíti az immunrendszert, mivel nyersen van eltéve teljes mértékben megőrzi a vitamin-, és ásványi anyag tartalmát.

Nagyon könnyen elkészíthető a sós lében eltett fokhagyma, csupán annyit kell tenni, hogy kiválasztasz egy széles szájú üveget, ezután beledobálod a cikkekre szedett és megmosott, majd szárazra törölt fokhagymákat.

Ha ezzel megvagy, készítsd el a sós levet, majd ezzel öntsd fel. Fél liter vizet forralj fel, és oldj fel benne 40 gramm sót. Miután a sós oldat kihűlt, csak akkor töltsd a fokhagymákra. Tetszés szerint ízesítheted babérlevéllel, kaporral vagy oregánóval akár.

Miután elkészült 4-5 napig fedd le egy tiszta gézzel, majd távolítsd el a gézt róla, és tedd rá a légmentesen záródó kupakot. Tárolhatod hűtőszekrényben vagy a kamrában, de semmiképp ne legyen tíz fok felett a hőmérséklet.

Ha ezzel a módszerrel teszed el a fokhagymát, megőrzi a vitamin-, és tápanyagtartalmát, és egész évben élvezheted a jótékony terápiás tulajdonságait.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet