KezdőlapReceptekTegyünk el karfiolt télire!

Tegyünk el karfiolt télire!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Nyárvégi időszakban valamennyi háziasszony a téli befőzéssel foglalatoskodik. Ha te is közéjük tartozol, és valami különlegességgel dobnád fel a savanyúság-készletet a kamrában, készíts velünk savanyúkarfiolt! Legalább annyira finom, mint zöldség formájában rántott karfiolként, levesnek vagy karfiolkrémnek megkészítve!

karfiol-telire

Mi kell hozzá?

1 karfiol, 1 sárgarépa, 2 kápia paprika, 1 evőkanál só, kapor ágak, mustármag.

Hogyan készítsd el?

– Mossuk meg alaposan a karfiolt, és szedjük rózsáira. A sárgarépát is tisztítsuk meg, és karikázzuk fel.

– Valamennyi zöldséget helyezzük el szépen a befőttes üvegekben, és szórjunk rá pár mustármagot, majd a tetejére, keresztben, helyezzünk el két kapor ágat úgy, hogy az meggátolja a zöldségek felszínre jövését.

– Egy liter vízhez adjunk hozzá durva konyhasót, és tegyük oda forrni.



– A lobogó sós vizet öntsük a karfiolra, majd csavarjuk le az üveget száját, és hagyjuk azokat kihűlni.

– A savanyúságként eltett karfiolt kb. 2 hónapig hűvös, száraz helyen tároljuk, amely idő alatt készre érik.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet