Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A paprika lesütve istenien finom tud lenni. Kiváló savanyúságnak, de sokszor csak úgy nassolgatni is jó. Valami utánozhatatlan ízvilág bújik elő a paprikákból a sütés folyamán, éppen ezért kár lenne kihagyni. Készíthetünk próbából egy kisebb adagot, majd ha bejött, tegyünk el télire is. Bármilyen vasárnapi ebédet meg tudunk babonázni vele.

Hozzávalók: paprika, só, babérlevél, ecet, cukor és egy kevés tartósítószer.

Elkészítés: A paprikákat jól megmossuk, majd, ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de még nem szenes, készen is van. De az illatáról is érezni fogjuk, hogy mikor van kész.

Közben készítsünk elő egy nagyobb lábost, és abban rétegezzük a paprikákat, minden réteg közé szórjunk durva sót. Míg rákerül az új réteg, fedjük le őket. A sós gőz alatt a paprikák húsa elválik majd valamennyire a héjtól, a többit meg mi kell lepucoljuk. A megtisztított paprikák szárát és magházát eltávolíthatjuk, így könnyebb kivenni majd télen az üvegből, de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az üvegekbe, és öntsük rá a levet, és helyezzük gőzös dunsztba őket körülbelül egy háromnegyed órára.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!