KezdőlapReceptekTúró Rudi torta recept

Túró Rudi torta recept

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hozzávalók: A piskótalaphoz: 6 dkg finomliszt, ½ kávéskanál sütőpor, 1 dkg cukrozatlan kakaópor, 2 tojás, 6 dkg cukor.

A krémhez: 15 dkg porcukor, 2 evőkanál forró víz, 1 vaníliarúd kikapargatott belseje, 1/2 citrom leve, 2 és fél dl hideg tejszín, 50 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál zselatin + 1 dl víz.

A tetejére: 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

A tortaforma előkészítéséhez kevés puha vaj és finomliszt.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt illesztünk.

A piskótalaphoz a lisztet összekeverjük a sütőporral, és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. Ezután a tojásokat és a cukrot robotgéppel alaposan fölhabosítjuk 4-5 perc alatt, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket.
A tésztát átkanalazzuk az előkészített tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel és nem tapad rá ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük a formát, és megvárjuk, hogy a piskótalap kihűljön.

Eközben elkészítjük a krémet. A zselatint elkeverjük az 1 dl hideg vízben, majd mérsékelt lángra téve addig melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Vigyázat! Nem szabad felforralni!). Amikor kész, lehúzzuk a tűzről és félre tesszük hűlni. Ezután a porcukrot simára keverjük a forró vízzel, hogy ne ropogjon később a fogunk alatt, aztán hozzáadjuk a tejfölös túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromlevet és a kihűlt zselatint. Az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk. Ezután elmossuk és tisztára töröljük a habverőket, a hideg tejszínből habot verünk velük, végül a tejszínhabot fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.

Összeállítjuk az édességet. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, a formát elmossuk és szárazra töröljük, aztán visszatesszük bele a már kihűlt piskótalapot. Rákanalazzuk az összeállított krémet, elsimítjuk, és a torta tetejét teaszűrőn át vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

A tortát 1 napig hűtőben tartjuk, aztán tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk a formában, majd kiszedjük belőle és átemeljük egy nagy tálra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet