KezdőlapReceptekÚjrahasznosítás: mit készíthetünk a húsvéti sonkából?

Újrahasznosítás: mit készíthetünk a húsvéti sonkából?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ünnepek alkalmával gyakran hajlamosak vagyunk átesni a ló túlsó oldalára: annyi ételt készíteni és felhalmozni, hogy már nem tudjuk megenni.

A három napja fogyasztott sonka, kalács, tojás, leves… stb. egy idő után unalmassá válik. Nézzük, mit tudunk kezdeni a sonkával, ha még mindig van belőle, és már meguntuk reggelire vagy vacsorára enni.

Készítsünk rakott sonkás tésztát ebédre, ez egészen biztosan az egész családnak újdonság lesz, és ízleni fog.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma,
  • 10 dkg vaj,
  • 20 dkg húsvéti sonka,
  • 30 dkg nagy kockatészta,
  • 3 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • zsemlemorzsa, só, bors,
  • 5 dkg sajt,
  • zöld fokhagyma

Elkészítés: A hagymát vágjuk fel apróra és 5 dkg vajon pirítsuk meg. Közben a tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, a főtt sonkát vágjuk fel apró kockákra. A sonkát keverjük bele a pirított hagymába, majd a tésztát is.

A tojás sárgáját keverjük el a tejföllel, majd adjuk hozzá a habbá vert tojások fehérjét is, sózzuk, borsozzuk enyhén. Egy jénai tálat vajazzunk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, tegyük bele a sonkás tésztát, és a tetejére kenjük rá a tejfölös masszát, reszeljünk rá jó vastagon sajtot, majd szórjuk meg apróra vágott zöld fokhagymával.



Tegyük be sütőbe, míg a teteje aranybarna lesz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet