Ha meguntad a sok egészségtelen gyorskaját, ez a könnyed kis, zellerből készült krémleves tökéletes lehet.
Hozzávalók:
25 ml olaj, 10 g vaj, 1 hagyma, apróra vágva, 6-8 zeller, apróra vágva, 300 ml tej, 300 ml tyúkhúsleves, só és bors, szerecsendió, tejföl és a tálaláshoz szükséges zöldségek
Elkészítés:
1. Melegítsük sem az olajat és a vajat, majd a hagymát és zellert lassú tüz9n addíg amig megpuhul, de ne legyen barna. Fedjük le és addig hagyjuk állni, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
2. Tegyük hozzá a fél tejet, a tyúkhúslevest, sót és borst. Várjuk meg míg forrni nem kezd, közben folyamatosan kevergessük, 25-30 percig. Hagyjuk ezután kihűlni, majd blenderrel mixerezzük össze.
3. Tegyük hozzá a megmaradt tejet, majd tegyük ismét tűzre, egészen ameddig forrni nem kezd. Szórjuk meg szerecsendióval, tegyünk hozzá tejfölt és zöldséget.