KezdőlapReceptekLevesekZöldborsóleves ínyenceknek

Zöldborsóleves ínyenceknek

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A zöldborsó még ha nem is kertből van, hanem csak a közérti fagyasztóládából egy kis zöldkaporral megbolondítva igazi tavaszi hangulatot idéz. Készítsünk most egy kicsit különlegesebb zöldborsó levest, olyat, amelybe túrógombóc is kerül. Így sokkal ízletesebb és laktatóbb, viszont olcsó és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 2-3 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg juhtúró, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, friss kapor

Elkészítés: Tegyük egy lábosba a vajat, majd mikor felforrósodik, pirítsuk meg enyhén az apróra vágott hagymát, keverjük hozzá a sárgarépát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel vízzel. Vigyázzunk, ha mirelit borsót használunk, mivel az már előre van főzve, csak akkor tegyük bele a vízbe, mikor már a sárgarépa kissé megpuhult. A juhtúrót törjük össze villával, majd keverjük hozzá a tojásokat és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható gombócokat kapjunk. Kisebb gombócokat gyúrjunk, így hamarabb megfőznek. Dobjuk bele a levesbe őket, majd, ha megfőttek, készítsünk tejfölös habarást, és szórjunk a levesre apróra vágott kaprot.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet