Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezelőtt 100 és valahány évvel, Robert Louis Stevenson, a híres regény – A kincses sziget – írója, néhány egyszerű, de igen értékes tanácsot is megosztott azzal kapcsolatban, hogy miként legyünk boldogok az életben, és hogyan őrizzük meg a pozitív hozzáállásunkat nap mint nap.

Fotó: deviantart.com
Fotó: deviantart.com

A boldogság ezen apró trükkjei vírusként keringenek a világhálón, és azt állítják róluk, Robert Louis Stevensonnak (1850–1894) köszönhetjük őket. Azonban a listát sosem találták meg Stevenson művében, így akár azt is gondolhatjuk, az állítás kamu, mint ahogy ez számtalanszor is megtörténik a virtuális szövegekben. De bárkitől is származzon, tanulságos anyagot hagyott hátra nekünk. Íme a 12 tanács, mely csodákra képes, ha megfogadod:

1. Dönts amellett, hogy boldog leszel. Tanuld meg szeretni az egyszerű dolgokat.

2. Használd ki a lehető legjobban a körülményeket, melyek éppen adódnak. Senkinek sincs meg mindene az életben, és valamennyiünk életében a fájdalom folyamatosan összekeveredik az édes boldogsággal. A lényeg az, hogy úgy tégy, hogy a nevetés felülkerekedjen a könnyeken.

3. Ne vedd magad túl komolyan. Ne gondold azt, hogy valamilyen formában is védve lennél azoktól a problémáktól, melyek más embereket érintenek.

4. Nem tudsz mindenkinek megfelelni. Ezért ne engedd, hogy a kritikák megfélemlítsenek.

5. Ne engedd, hogy a körülötted lévők rád erőltessék saját elveiket. Légy önmagad.

6. Tedd azt, ami örömödre szolgál, de maradj távol az adósságoktól.

7. Sose „kérd kölcsön” a bajt. A képzeletbeli gondokat nehezebb elviselni, mint a valódiakat.

8. Mihelyt a gyűlölet megmérgezi a szívedet, ne merd értékelni a féltékenységet, haragot, ellenségességet. Kerüld azokat az embereket, akik boldogtalanná tesznek.

9. Igyekezz éberen tartani az érdeklődésed minél több dolog iránt. Ha nem utazhatsz, olvass az új helyekről.

10. Ne vesztegesd az idődet azzal, hogy a fájdalmon vagy a hibákon rágódsz. Ne légy az a valaki, aki nem képes túllépni dolgokon.

11. Tégy meg mindent, ami tőled telik azokért, akik kevésbé szerencsések, mint te.

12. Foglald el magad valamivel. Egy elfoglalt ember sosem lehet boldogtalan.

A 12 tanács közül melyik tetszett neked a legjobban?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!