Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A divat világának jópár olyan titka van, amiről mi mit sem sejtünk: stílustitkok, trendek és befolyások, amik egyszer és mindenkorra megváltoztatták a divat világát, és kéznyomuk ma is fellelhető, bárhova nézünk.

Hat ilyen kuriózumról rántjuk le most a leplet:

1. Mindenki ismeri a nagy, gömbölyű és csillogó zakógombokat, azt azonban kevesen tudják, hogy ezt Bonaparte Napóleon vezette be.

2. Gyerekdivat. Ma már egyértelmű, hogy gyerekünket ízléses gyerekruhákba bújtatjuk, de ez valaha nem volt ennyire egyértelmű. Nagyjából 200 évvel ezelőtt a gyerekek még felnőtt ruhákat voltak kénytelenek hordani, ugyanis direkt gyerekruha, a fogalom, nem létezett.

3. Sok híresség növeszt szakállt manapság (Robert Pattinson, Brad Pitt és George Clooney), De ki gondolta volna, hogy Nagy Péter orosz cár idejében az a személy, aki szakállat viselt, úgymond állami fizetést kapott mindezért? Pedig ez tény. Abban az időben a cár fizetett azoknak az embereknek, akik hajlandóak voltak szakállt növeszteni és hordani.

4. Manapság a kézzel vagy saját kezüleg készült ruhadarabok rendkívül értékesek. Az 1850-es években azonban ez teljesen általános volt. Az emberek 70%-a hordta a saját maga által készített ruhát, mert olcsóbb volt, és kényelmesebb.

5. Manapság az ékszer egy kihagyhatatlan kiegészítő a divatos öltözék mellé. Régebb viszont az ékszerek e vetülete nem létezett. Az úrihölgyek csupán azért viselték, hogy státuszukat kimutassák. Igen, csupán státusszimbólumként debütált.

6. A 15. század derekán “trendinek” számítottak a terhes úrihölgyek. Ma talán csupán nehezére esik a személyeknek, ha áldott állapotban is ízlésesnek és divatosnak akarnak tűnni, de pár száz évvel ezelőtt a nők akár mesterségesen is hajlandók voltak fenntartani a terhes látszatot: speciális kispárnát hordtak a ruhájuk alatt, és bizony szép kis meséket szőttek az áldott állapotukról.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!