KezdőlapVilágAz édesanya évekig takaró alá rejtette a sziámi ikreit a kíváncsi szemek...

Az édesanya évekig takaró alá rejtette a sziámi ikreit a kíváncsi szemek elől, ma már büszkén mutatja szeme fényeit

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Chelsea Torres és férje élete örökre megváltozott, amikor a nő 2016 júniusában teherbe esett, és az egyik ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy ikreket várnak. A szülők felhőtlen boldogsága azonban nem tartott sokáig, mert hamarosan azt is megtudták, hogy a magzatok összenőttek, ami számos egészségügyi kockázattal jár.

Az idahói Blackfootból származó Chelsea Torres valósággal sokkos állapotba került, amikor az orvosa közölte vele a hírt, és beletelt egy kis időbe, mire sikerült azt feldolgoznia. A 10. heti vizsgálaton azonban már teljes mértékben átérezte a helyzet súlyosságát.

Az édesanya kezdetben abban reménykedett, hogy talán tévedés történt, és a magzatok egyszerűen csak nagyon közel voltak egymáshoz az anyaméhben. Végül azonban kénytelen volt elfogadni a helyzetet, és férjével együtt felfoghatatlan döntésre kényszerült.

Amikor az orvosa megkérdezte tőle, tapasztalt-e görcsöket vagy vérzést, a nőben végleg tudatosult a helyzet súlya. „Tudtam, hogy valami nincs rendben” – mondta. A szülőknek ekkor dönteniük kellett a következő lépésről.

Az orvosok azt javasolták, szakítsák meg a terhességet, mert az ikrek és az édesanya számára is veszélyeket tartogathat, de Chelsea és a férje úgy döntöttek, megtartják a babákat, sőt, még akkor kiválasztották a neveket is. A lányok a Callie és Carter neveket kapták.

Amikor az ikrek megszülettek, a szülőknek újabb kihívással kellett szembenézniük: az állandó kíváncsi tekintetekkel. „Amikor a lányok még csecsemők voltak, nagyon nehéz volt. Az emberek folyton bámultak és fényképeztek. Egyszer még össze is törtem valakinek a telefonját” – vallotta be az édesanya.

Torres azt is bevallotta, hogy gyakran egy takaró alá rejtette az ikreket a babakocsiban, hogy megóvja őket a kíváncsi pillantásoktól. „Egyszerűen csak könnyebb volt elrejteni őket” – magyarázta.

Azóta azonban sok pozitív változás következett be, és a nő már nem rejtegeti a lányait a világ elől, sőt, büszkén mutatja meg őket a közösségi oldalakon. Callie és Carter most 6 évesek, és az édesanyjuk azért oszt meg róluk képeket, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, milyen különbözőek lehetnek a gyerekek. Ugyanakkor nem akarja, hogy a lányai azt gondolják, az, hogy közös testen osztoznak, valami rossz, szégyellnivaló dolog.

Callie és Carter szegycsonttól lefelé vannak összenőve, külön szívük és gyomruk van, de közös a bélrendszerük és a húgyhólyagjuk. Ugyanakkor mindkét kislány egy-egy láb irányításáért felel. A lányok egyébként szerencsések voltak, mert nem voltak komolyabb egészségügyi komplikációik.

„Carternek két órán keresztül oxigénre volt szüksége, de ennyi volt. Az egyetlen ok, amiért öt hetet töltöttek a kórházban, az volt, hogy várnunk kellett egy speciális autósülésre” – mesélte az édesanya.

A házaspárnak ezután újabb fontos döntést kellett meghoznia, arról, hogy szétválasztják-e az ikreket. Mivel úgy ítélték meg, hogy a 24 órás műtét rendkívül kockázatos, és a lányoknak nincsenek egészségügyi problémáik, eldöntötték, hogy inkább nem választják szét őket.

Az orvosok azt javasolták a szülőknek, hogy ha mégis az elválasztó műtét mellett döntenének, a legjobb, ha a gyerekek még 4 éves koruk előtt átesnek azon, mert így nem emlékeznek majd a fájdalomra. Az édesanya szerint azonban a testvérek nagyszerűen vannak, és soha egyikük sem utalt arra, hogy szeretné, ha elválasztanák őket egymástól. Azt mondja, amikor valaki erről kérdezi őket, összezavarodnak, mivel számukra ez az egyetlen ismert életmód.

Az emberek gyakran nevezik önzőnek Torrest, amiért így döntött, ő azonban azt mondja, lányai egészségét tartotta szem előtt, és úgy érzi, férjével jól döntöttek.

Callie és Carter nagyon különböző egyéniségek, míg az egyik a lányos dolgokat kedveli, a másikat nem igazán köti le az ilyesmi, de ennek ellenére jól kijönnek egymással. Ha pedig néha egy kis szünetre van szükségük, az egyik fülhallgatót tesz, és megnéz egy filmet a tabletjén.

Torres azt is elárulta, hogy a legnagyobb kihívást a lányok öltöztetése jelenti. Minden ruhából kettőt kell vennie, majd szétvágnia, és összevarrnia a két darabot. Ugyanakkor azt mondja, pozitívumok is vannak: a lányok nagyon szeretik egymást, és azt is mindig tudják, hogy vigasztalhatnák meg a másikat.

Bár vannak, akik kritizálják Torrest, sokan teljes mértékben támogatják őt és a családját. „Mutasd meg őket bátran, gyönyörűek!” – írta egy felhasználó a közösségi médiában.

„Gyönyörű lányok!” – tette hozzá egy másik hozzászóló is, és még számos, ehhez hasonló támogató üzenet érkezett az édesanya által megosztott képekhez.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet