Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha valaki egy kicsit is odafigyel az egészségére, akkor gondoskodik arról, hogy a lehető legtermészetesebb tápanyagokat fogyassza. Nagyon fontos, hogy a nap mint nap használatos napraforgó olajat természetesebbre cseréljük.

Fotó: Pixabay.com

Az egészséges életmódot folytatók körében az egyik leggyakrabban használt olaj, az olívaolaj. Nagyon jó, ha megpróbálunk a napraforgó olajról, áttérni az olívára, azonban figyeljünk oda arra, hogy mindig minőségi terméket válasszunk.

Az utóbbi években egyre népszerűbb lesz a magyar háztartásokban is az olívaolaj. Számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért, ha kúraszerűen szeretnénk fogyasztani, akkor nem árt tudni, hogy mi a különbség az eredeti, és a hamisított olívaolaj között.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy a drágább olívaolaj biztosan nem lehet hamisított, azonban sajnos ezt nem lehet ilyen egyöntetűen kijelenteni. Mutatunk néhány trükköt, mely segítségével meggyőződhetünk az olívaolaj minőségéről.

Tegyük be az olívaolajat legalább egy fél órára a hűtőszekrénybe. Ha kissé megszilárdul, akkor azt jelenti, hogy igazi olívaolajjal van dolgunk. Ha folyékony marad, akkor ez nem egy száz százalékos tisztaságú olaj, más olajokkal is keverték.

Nézzük meg az olaj savasságát. Az olaj egy PDO ( Protected Designation of Origin) vagy egy PGI (Protected Geographical Indication) eredetiség jelzéssel kell legyen ellátva. Ezek azt igazolják, hogy az olaj eredeti, minőségi. Nézzük meg a címkén az olaj savasságát jelző számot is, ez nem lehet nagyobb, mint 0,8.

Egy fél liter hidegen préselt, eredeti olaj nem lehet olcsóbb 40-50 eurónál. Ami kevesebbe kerül, az gyanúra adhat okot.

Próbáljuk ki egy lámpába, vagy gyertyába töltve. Az igazi olívaolaj egy darabig képes táplálni a lángot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!