KezdőlapVilágErzsébet királynő szép csendben háttérbe vonul- Károly herceg nagyobb szerepet vállal a...

Erzsébet királynő szép csendben háttérbe vonul- Károly herceg nagyobb szerepet vállal a királyi családban!

-

Erzsébet királynőt mélyen érintette férje, Fülöp herceg elvesztése, a hivatalos gyászidő letelte után a királynő azonban visszatért dolgozni, ha nem is teljes gőzzel. Úgy tűnik azonban, hogy egy kicsit alább hagyott a feladatokból, és mintha szép csendben inkább a háttérbe vonulna.

A BBC volt királyi tudósítója, Peter Hunt szerint Erzsébet királynő szép csendben háttérbe vonul, ami azt jelenti, hogy hamarosan elérkezik Károly herceg ideje.

A királynő Fülöp herceget gyászolja

Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért ült Erzsébet királynő egyedül a végső búcsú alatt. A jelentések szerint mindez a világjárvány miatt történt így, az Egyesült Királyságban ugyanis aki nem ugyanazon háztartás tagja, be kell tartania a 2 méter távolságot.

A temetési szolgálatot a windsori dékán vezette, aki tisztelettel emlékezett Fülöp herceg „kedvessége, humora és embersége előtt”, valamint azt is megemlítette, hogy „hosszú élete igazi áldás volt számunkra”.

“A királynőnk iránti rendíthetetlen hűség, a nemzet és a Nemzetközösség szolgálata, bátorsága, lelkesedése és hite inspirált minket” – tette hozzá a dékán.

Kutyái segítenek enyhíteni a bánatot

Szeretett férje halálának elfogadása nagyon nehéz volt Erzsébet királynő számára, a család támogatása mellett állítólag kutyái is segítettek a gyász enyhítésében.

A királynő rajong a corgikért, azonban, amikor 2018-ban rákot diagnosztizáltak imádott kutyájánál, nagyon megrendítette a dolog.

“Nem szereti látni, amikor a kutyái szenvednek, és bár tudja, hogy néha a kutya elaltatása a legjobb, amit tehetnek, mégis nehezen viseli, ha bármi ilyesmi történik” – írták a Daily Mail-ben.

A királynőnek uralkodása alatt több mint 30 corgija volt, de Willow halála után úgy döntött, hogy nem szeretne többé ilyen fajt. Legutóbb egy dorgis (corgi-tacskó keverék) faj volt a hűséges társa.

Penny Junor királyi életrajzíró elmondta: „A corgijai rendkívül fontosak számára. Az évek alatt közelebb álltak hozzá, mint bármelyik ember. A corgik nagyon hűségesek és szeretetteljesek, és soha nem hagyták őt cserben.”

A királynő számára nem lesz könnyű visszatérni a munkába, főleg, hogy a járvány miatt hosszú ideig karanténban volt. Az élet azonban lassan visszatér a megszokott kerékvágásba, a nemrég ünnepelte 95. születésnapját, sok-sok év óta az elsőt szeretett férje nélkül.

Erzsébet királynő köszönetét fejezte ki a világ minden tájáról érkező üdvözlőlapokért, és külön kártyákat küld azok számára, akik tisztelegtek Fülöp herceg temetésén.

“Fülöp, Edinburgh hercegének emlékére” – olvasható a kártya egyik oldalán, Fülöp herceg képe mellett. A királynő továbbá ezt írta: „Őszinte köszönetemet küldöm önnek a kedves szavakért férjem halála kapcsán.”

Fülöp herceg hivatalos gyászideje mult pénteken ért véget, a királynő pedig visszatért királyi feladataihoz.

“Soha nem fog lemondani kötelességeiről, annál erősebb a becsület-érzete és a közszolgálat iránti elkötelezettsége” – idézték a források.

Annak ellenére, hogy Erzsébet továbbra is királynői feladatait látja el, valószínűleg rendkívül megnyugtató számára, ha Károly herceg mellette van. Angela Levin királyi szakértő szerint szép lassan vissza fog vonulni, és átadja a feladatok nagyrészét Károly hercegnek.

Peter Hunt hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a királynő Fülöp herceg halála után visszatért a munkájába, nem valószínű, hogy visszatérne a korábban mozgalmas menetrendjéhez. Ebbe beletartoztak fogadások, találkozók, kerti partik és egyéb rendezvények megrendezése. Ehelyett valószínűleg csak heti két napot lesz a Buckingham-palotában. Jelenleg a windsori kastélyban él, ahol az elmúlt év nagy részét karanténban töltötte. A trónöröklés sorában Károly herceg következik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet