Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Négy évvel ezelőtt, 2012. január 13-án futott zátonyra, és kapott léket a Costa Concordia hajó Giglio szigete mellett. A hajón 4229 ember tartózkodott, melyből 32-en vesztették életüket. Az elsüllyedés után több, mint két évvel állították talpra, majd Genovába vontatták, hogy ott szétbontsák. Ez a projekt százmillió euróba került.

costa1

Mielőtt nekifogtak volna a szétbontásnak, egy nürnbergi fotós, Jonathan Danko Kielkowski lencsevégre kapta a modern Titanic-ként emlegetett hajó belsejét. A fotós Critoph Schaden szerzőtársával együtt egy könyvet adott ki Concordia címen, a hajó útjáról, elsüllyedéséről, és történetéről.

Érdemes megnézni ezeket a fantasztikus képeket az elsüllyedt hajóról, bár már a rozsda kissé megette a pazar belsőt, mégis csodálatos a gigantikus méretű utasszállító. Ahhoz képest, hogy éveket töltött a víz alatt számos belső rész megőrizte szinte az eredeti állapotát.

costa2

costa3

costa4

costa5

Láthatjuk, például az előadóteremben található óriási falfestményeket egyáltalán nem rongálta meg a víz. Szívszorító látvány az is, hogy még a bőröndök, és egyes személyes tárgyak is megtalálhatóak szinte eredeti állapotukban.

costa6

costa7

costa8

Az egyik legnagyobb hajótragédiáról egészen biztosan nem fog elfelejtkezni a világ.

costa9

costa10

costa11


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!