KezdőlapVilágIngyen fogadhatsz örökbe kecskéket egy kis olasz szigeten - de van egy...

Ingyen fogadhatsz örökbe kecskéket egy kis olasz szigeten – de van egy bizarr kikötés!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Akik imádják az állatokat és még jártasok is az állattartásban, azoknak most biztosan felcsillan a szeme, mennyire klassz dolog ingyen hozzájutni pár mekegő jószághoz, ráadásul a festői Szicília környékén!

Csakhogy nem mind arany, ami fénylik – tartja a mondás, és bizony ezt a szicíliai regionális önkormányzat is alátámasztja. Igaz ugyan, hogy a kis olasz szigeten ingyen „vehetsz” kecskét, de számolnod kell egy kis meglepetéssel.

Az olaszországi Alicudi szigete lehetővé teszi bárki számára, hogy ingyen kecskéket vigyen haza, de van egy kis csavar a történetben. Az illetőnek meg kell tudnia szerezni a kecskéket, és rendelkeznie kell egy hajóval, hogy elszállítsa őket a szigetről!

A polgármester, Riccardo Gullo úgy nyilatkozott, őt nem érdekli, hogy a merész vállalkozók tudják-e, hogyan kell kecskéket nevelni vagy sem, csak az számít, a szigetét szabadítsák meg a kecskéktől – adta hírül a CNN.

Alicudi mindössze 100 lakost számlál, és a hét éoli sziget közül a leglakatlanabb. Mivel a területén jelentősen elszaporodtak a szakállas patások, és az ott lakók nem akarják feláldozni őket, a kecskék szó szerint megszállták a házakat, betolakodtak a lakott területekre, megrágcsálták a közparkokat, a magánkerteket és a sövényeket, tetemes károkat okozva.

A szicíliai regionális önkormányzat szerint a kecskéket először egy gazda hozta a szigetre, nagyjából 20 évvel ezelőtt, aki aztán szabadon engedte őket. Eleinte évekig Alicudi szikláinak oldalában legeltek, és lassan a sziget jelképeivé váltak – szinte minden képeslapon láthatóak a vulkanikus szirteken. Idővel azonban drasztikusan elszaporodtak.

„Hatszáz kecskét számoltak. A sziget nagyon kicsi, így [ez] tényleg túl sok” – nyilatkozott Gullo a Sky News-nak.

A polgármester hozzátette, hogy aki a program keretében legfeljebb 50 kecskét szeretne magához venni, az április 10-ig hivatalos kérelmet nyújthat be a hivatalnál. Természetesen, ha nem kelnek el a mekegő szigetlakók a határidő lejártáig, ki fogják tolni azt, hogy az összes kecskét örökbe fogadhassák.

Tehát, ha kecskéket tartanál, most ingyen beszerezheted akár százasával is, csupán egy emailt kell elküldened a helyi önkormányzatnak, és ki kell fizetned egy 16 eurós (6000 forintos) bélyegdíjat, és már indulhatsz is a vadászatra! A kérelmed jóváhagyása után 15 nap áll a rendelkezésedre, hogy becserkészd a megpályázott számú állatot és elszállítsd azokat a szigetről.

Gullo úgy tervezte, meghagyna néhány jószágot turisztikai látványosságnak, de egyébként az összes szakállastól meg akar szabadulni. És nem érdekli, mi fog történni velük. Bár ideális esetben azt szeretnék, ha a kecskéket háziasítanák ahelyett, hogy feláldoznák őket, a hatóságok nem fogják megvizsgálni egyetlen örökbefogadó szándékait sem – magyarázta a polgármester.

Alicudi körülbelül két-három órás hajóútra van a szicíliai szárazföldtől, azonban nincsenek szállodái és csak egy bárja van. Ezt fontos tudnia annak, akit odacsábítana a kecskevadászat. A táj egyébként lenyűgöző szépségű, a turistákat pedig elsősorban a sziget rusztikus bája vonzza a térségbe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet