KezdőlapVilágIsmét megnyílt Erdélyben a jéghotel! A csodájára járnak a turisták, és csak...

Ismét megnyílt Erdélyben a jéghotel! A csodájára járnak a turisták, és csak itt van a szomszédban!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az erdélyi jéghotel a Fogarasi-havasokban, pontosabban a Balea-tó partján található. A Hotel of Ice nevű építménynek idén 12 szobát álmodtak meg. Az időszakosan üzemelő, állandóan változó szállót, minden évben más és más koncepció alapján építik fel. Az idei alapötlet fő tematikája az asztrológia, minden szoba egy-egy csillagjegy stílusának megfelelően készült el.

A szállón kívül 2 iglu, és egy kisebb templomot is építettek a tulajdonosok. Minden évben nagy izgalommal várják az érdeklődők, hogy az idén éppen milyen tematika köré fog épülni a szálló. Ilyenkor nem csak a szobák, hanem a bár, az igluk, és az étterem stílusa is megfelel az adott koncepciónak.

A hotel teljesen természetes alapanyagokból épült, jégtéglákat, és ezek “összeragasztásához” pedig a tóban található jeges havat használták. A szobákban az állandó hőmérséklet mínusz 2, és plusz 2 fok között van, így tehát, aki ott szeretne eltölteni egy éjszakát öltözzön fel rendesen. A hotel speciális hálózsákot, és állatbőrből készült takarókat bocsát a vendégek rendelkezésére, éppen ezért nem kell megijedni az alacsony hőmérséklettől.

Ha lehetőségünk adódik rá, érdemes egyszer ellátogatni a Jéghotelbe, ugyanis nem mindennap láthatunk ilyen különleges építményt. A téli sportok rajongói a környéken síelhetnek, snowbordozhatnak, szánkózhatnak, de jégteke-bajnokságon, vagy egy nagyméretű hócsatán is részt vehetnek.

Egy éjszaka egy kétágyas szobában megközelítőleg 100 euróba kerül, az igluban viszont már egy kicsit drágább a szállás.

https://www.youtube.com/watch?v=pUXXpbXCKr4

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet