KezdőlapVilágJonathan, a teknősbéka a világ legöregebb állata

Jonathan, a teknősbéka a világ legöregebb állata

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Jonathan, a 176 éves teknősbéka, aki Szent Heléna szigetén lakik, a világ legöregebb állata, miután felfedezték, hogy rajta van egy 1900-ban készült fényképen, írja a Telegraph.

Élete során Nagy-Britanniában négy monarchia váltotta egymást, IV-ik Györgytől II-ik Erzsébetig. A fényképet Szent Heléna szigetén készítették. Jonathan egyébként most is itt él, öt másik társával: David-al, Speedy-vel, Emmá-al, Fredricka-al és Myrtle-el.

Az világ előző legöregebb teknősbékája Harriet volt, egy óriás Galápagosi teknős, aki 2005-ben hallt meg Ausztráliában, 175 évesen.

Idős kora ellenére a helyiek úgy tartják Jonathan tele van energiával és rendszeresen párzik három nőstény párjával, akikkel a farmon él.

Szent Heléna szigetének kormányszóvivője elmondta, a teknősbéke az állam tulajdona és egy speciális farmon él, amelyet szintén az állam birtokol.

Ő az egyetlen túlélője annak a három teknősbékának, akiket 1882-ben szállítottak Szent Heléna szigetére. Amikor a szigetre került, Jonathan már kifejlett példány volt, valószínűleg 50 éves. A Jonathan nevet Sir Spencer Davis kormánybiztos adta neki 1930-ban.

A sziget lakosai szerint Jonathant, aki a Testudinipae cytodira fajhoz tartozik, a XIX-ik század végén hozták a szigetre, a Seychelles szigetekről.

Szent Heléna szigetén 4.200-an laknak, és a történelemben arról híres, hogy ide száműzték Napóleon császárt, 1815-ben. A volt francia tábornokot itt tartották fogva egészen haláláig, 1821-ig, és itt is temették el.

Forrás: Kakukk

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet