Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

“Amíg kész nem lesz” – tartja a mondás. De ezzel sem jutottunk előbbre. Jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy a különböző házi szárnyasokat konkrétan mennyi ideig is kell sütni, amíg “készen nem lesznek”.

Csirkehús

Nagyjából 400 grammonként kell 20 percet sütni 190 fokon.

Kacsahús

180 grammonként 25 percet kell sütni 180 fokon.

Lúdhús

400 grammonként 20 percet kell sütni 220 fokon.

Pulykahús

400 grammonként 20 percet kell sütni 180 fokon.

Fontos: 30-35 percet süssük, ha a hús különféle töltelékekkel van telítve

Honnan tudjuk, hogy kész a hús?

Válasszuk ki a hús legvastagabb részét, és szurkáljuk meg. Ha színtelen, átlátszó folyadék szivárog, akkor kész van, ha pedig kissé rózsaszínes, netán vöröskés, akkor még hagyjuk sülni. Ha van kéznél konyhai hőmérő, akkor azzal is lemérhetjük a hús belső hőfokát, ami csirke esetében 70-75 fok kell legyen, a kacsa pedig legalább 60.

Ne feledjük: miután kivettük a szárnyast a sütőből, hagyjuk 10 percet állni magában, hogy a levek jobban átjárják a húst. Így nyerünk egy zaftos, puha szárnyast, és nem szárazat.

Mekkora adagot fogyaszt egy átlagember?

Egy átlagos magasságú, átlagos testsúlyú ember körül-belül 300 gramm csirkehúst, 400 gramm pulykahúst és 700 gramm libahúst tud egészségesen elfogyasztani, csontozatlanul.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!