Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nostradamus elkövetkező időszakra vonatkozó jövendölései az éghajlatváltozásra, a technológiai fejlődésre és a nemzetközi geopolitikai rendszerekre vonatkoznak, és hangsúlyt kapnak bennük bizonyos kormányok téves döntései is.

A szakértők, akik Nostradamus négysoros jósverseit értelmezik, azt mondják, egyre nehezebb évek várnak ránk: mintha az egész világ ellenünk fordult volna, és az emberiség a kihalás szélén állna.

Íme néhány Nostradamus jóslatai közül, amelyek egy rettenetes jövő képét festik elénk, egyáltalán nem olyant, amilyet elképzelünk magunknak.

Úgy tűnik, hogy a technológia még nagyobb teret hódít majd. Eleinte örültünk, amikor a mobiltelefon mindennapi használati eszközzé vált, és ma már szinte mindent ennek a segítségével bonyolítunk, de úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligencia ki fogja egyenlíteni, vagy akár meg is haladja az emberi intelligenciát. Ez pedig az emberiség egyértelmű kárára történne. A forgatókönyv meglehetősen apokaliptikus, ha Nostradamus négysorosát nézzük:

„Telihold az éjszaka közepén a magas hegy felett,
Az új bölcs magányosan figyeli,
Tanítványai meghívják, hogy mutassa meg halhatatlan oldalát,
És hogy DÉLRE nézzen, keze a mellén, teste ég.”

Az előrejelzések többsége szerint 2023-ra a munkaerőpiac összeomlik. Az automaták/robotok felváltják az embereket a munkafolyamatokban, emberekre már nem lesz szükség. A robotok nem kérnek fizetést, szünetet és nyaralást, és nem akarnak semmilyen juttatást a munkáért cserébe.

Amikor a munkáltatók robotokat választanak az emberek helyett, az egész eddigi társadalmi modell megsemmisül. A munkanélküliség, a társadalmi nyugtalanság és a nyomor csak néhány a várható következmények közül.

Két egykor szövetséges ország nyílt katonai konfliktusba kerül, a két tengeri flotta pedig teljesen egymás ellen fordul. Sajnos ez csak a kezdet lesz, mert a két ország közötti konfliktus globális háborúvá fajul, amelyben a világ legerősebb országai mind részt vesznek.

„Isten városában nagy mennydörgés lesz,
Két testvér szakad szét a Káoszban, amíg az erőd kitart.
A nagy vezető megadja magát.
A harmadik nagy háború akkor kezdődik, amikor a nagyváros ég.”

Több száz befektetési alap csődbe megy, és a tőzsdének be kell zárnia, akár egy hétre is, hogy megállítsa a részvények pánikszerű eladását. Úgy tűnik, hogy a nyugati vezetők és Vlagyimir Putyin, orosz elnök, közti törékeny kapcsolat megromlik, és hidegháborús viszonyok alakulnak ki. Putyin politikája a nyugati demokráciák ellen irányul.

Ami az éghajlatot illeti, kétségtelen, hogy minden folyamatos változásban van. A lehetséges apokaliptikus forgatókönyvek legdrámaibb változata a tengerszint emelkedése. Jelenleg a világ népességének 50%-a él tengerparti területeken. A veszély valódiságát az is bizonyít, hogy az emelkedő vizek 5 év múlva elnyelik az alaszkai Newton Cityt. Velence 2100-ra válik lakhatatlanná, Los Angeles és Amszterdam öt évvel később jutnak erre a sorsra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!